Άγριο bullying στον Μάκη λίγο πριν δώσει τέλος στη ζωή του – Τι αποκαλύπτουν συμμαθητές του

«Του πετούσαν νεράντζια, τον έφτυναν, του πετούσαν νερό και του έλεγαν ''θα σε μαχαιρώσω''» - Τα δύο σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές

Must Read

Την ώρα που οι αρχές ερευνούν τους λόγους που οδήγησαν τον 14χρονο μαθητή στο να δώσει τέλος στη ζωή του μέσα στο σπίτι του στα Κάτω Πατήσια, τα στόματα ανοίγουν και καταγγέλλουν όσα βίωνε καθημερινά στο σχολείο.

Συμμαθητές του 14χρονου Μάκη στο 54ο Γυμνάσιο Αθηνών αναφέρουν ότι δεχόταν εκφοβισμό και απειλές, ακόμα και λίγες ώρες προτού προχωρήσει αυτοκτονήσει. Σύμφωνα με τους συμμαθητές του, ο Μάκης αν και γνώριζε πολεμικές τέχνες, δεν είχε σηκώσει χέρι ποτέ σε κανέναν. Οι ίδιοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον συμμαθητή τους και περιγράφουν ότι ο 14χρονος έπεφτε θύμα bullying και δεν αντιδρούσε.

«Την Παρασκευή του πετούσαν νεράντζια στο σχολείο, τον έφτυναν, του πετούσαν νερό και του έλεγαν “έλα να βγούμε σέντρα”, “θα σε μαχαιρώσω» καταγγέλλει ένας συμμαθητής του στο newsit.gr.

Όπως καταγγέλλει ένας άλλος συμμαθητής του, «του το έκαναν αυτό επειδή δεν θα σήκωνε ποτέ χέρι να χτυπήσει κάποιον. Δεν ξέρω πως ξεκίνησε το bullying που του έκαναν, ξέρω μόνο ότι γινόταν από πάρα πολλά παιδιά. Ούτε ο διευθυντής ήξερε τίποτα, ούτε κανένας από τους καθηγητές».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο ο 14χρονος να συμμετείχε στο «blackout challenge» στο TikTok ή αλλιώς «πρόκληση συσκότισης», οι συμμαθητές του αναφέρουν ότι δεν τον είχαν ακούσει να μιλάει για κάτι τέτοιο, τους είχε πει ότι θα το επιχειρήσει.

«Δεν περίμενα να γίνει κάτι τέτοιο. Το μόνο που έβλεπαν οι συμμαθητές, οι καθηγητές και όλο στο σχολείο, ήταν πως προκαλούσαν ένα bullying εναντίον του… Δεν γινόταν όμως κάτι γι’ αυτό. Δεν είχε αρκετούς φίλους να τον βοηθήσουν, ούτε μιλούσε σε κάποιον. Δεν είχε κάτι κακό με τον χαρακτήρα με την εμφάνισή του. Απλά, έτσι γίνεται εδώ… Η κατάσταση έχει ξεφύγει και οι καθηγητές δεν αντιδρούν καθόλου. Δημιουργούν ομάδες, απειλούν, κάνουν χειρονομίες. Έχουμε σοκαριστεί» ανέφερε συμμαθήτρια του 14χρονου στο protothema.gr

https://www.youtube.com/watch?v=wEHjKBFRu4I

«Γινόταν εδώ και ένα χρόνο και οι καθηγητές δεν έκαναν τίποτα. Πρέπει να έρθει αστυνομία, γίνεται σε πολλά παιδιά αυτό. Του πέταγαν νεράτζια την Παρασκευή από το σχολείο μέχρι το σπίτι του, τον έφτυναν, του πέταγαν νερά και οι καθηγητές δεν έκαναν τίποτα. Δεν πιστεύω αυτά με το Tik Tok, ίσως είχε κάποια προβλήματα ο ίδιος. Η μάνα του παιδιού μας είπε πως ο 14χρονος έχει τραβήξει το βίντεο με τον θάνατό του» πρόσθεσε συμμαθητής του 14χρονου.

https://www.youtube.com/watch?v=kV9lqwSk2sQ

Οι συμμαθητές τους στο σχολείο θέλοντας να δείξουν την αγάπη τους προς το πρόσωπό του αδικοχαμένου Μάκη, συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του σχολείου και σχημάτισαν το όνομά του με τις τσάντες τους και άναψαν καπνογόνο.

Τι εξετάζουν οι αρχές

Τα δύο σενάρια που εξετάζουν οι αρχές είναι ο 14χρονος να απαγχονίστηκε έχοντας φτάσει σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση μετά από το bullying που δεχόταν, η μετά από ερωτική απογοήτευση. 

Η οικογένειά του αλλά και άτομα που είχαν επικοινωνήσει μαζί του λίγες ώρες πριν δώσει τέλος στη ζωή του, κάνουν λόγο για φυσιολογική συμπεριφορά. Περισσότερα στοιχεία ωστόσο θα έρθουν στο φως μετά από την ανάσυρση δεδομένων στο κινητό του τηλέφωνο.

Δείτε επίσης: «Μόνο θρήνος, μια ανείπωτη θλίψη»… Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα μετά τον απαγχονισμό του νεαρού Μάκη

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This