Χρήση μάσκας στα ΜΜΜ: Πού είναι υποχρεωτική και πού όχι

Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους

Must Read

Ένα μπάχαλο επικρατεί ακόμα με την υποχρεωτικότητα της μάσκας στους κλειστούς χώρους, καθώς ακόμα και στις ανακοινώσεις του το Υπουργείο Υγείας φάσκει-αντιφάσκει ή αφήνει… κενά!

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Θάνου Πλεύρη έρχεται το τέλος της μάσκας σε μέσα μεταφοράς από 1η Ιουνίου. Όμως και εδώ έχει δημιουργηθεί ένα μπέρδεμα, καθώς θα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, σε αυτά όπου παραμένει υποχρεωτική η μάσκα και σε εκείνα όπου θα είναι προαιρετική.

Τι ισχύει σε μετρό, ηλεκτρικό, τραμ, λεωφορεία

Για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, η μάσκα παραμένει υποχρεωτική. Αυτό που μένει είναι να διευκρινιστεί εάν θα παραμείνει υποχρεωτική η χρήση διπλής ή μάσκας υψηλής προστασίας για τις μετακινήσεις με μετρό, ηλεκτρικό, τραμ και λεωφορεία. Παρόλα αυτά, η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική για τα ταξίδια όπου οι θέσεις είναι αριθμημένες, δηλαδή σε ΚΤΕΛ, τρένα και αεροπλάνα. Ωστόσο, για τα πλοία, ενόψει και του καλοκαιριού, ο κ. Πλεύρης επισήμανε πως αυτό θα αποφασιστεί σε επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας. Η μάσκα καταργείται και για τους εργαζόμενους.

Πού καταργείται από 1η Ιουνίου

Λιανεμπόριο και χώροι εργασίας πλέον θα λειτουργούν χωρίς μάσκες για πελάτες και εργαζόμενους αντίστοιχα. Αδιευκρίνιστο παραμένει τι θα γίνει σε σχολεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, σινεμά, θέατρα, εργαζόμενους στην εστίαση, σούπερ μάρκετ.

Πού παραμένει υποχρεωτική από 1η Ιουνίου

Σε νοσοκομεία και μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, αλλά και σε άλλες δομές Υγείας, παραμένει υποχρεωτική η χρήση μάσκας. Όλα τα παραπάνω ισχύουν μέχρι 15 Σεπτεμβρίου, οπότε και το μέτρο θα επαναξιολογηθεί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This