«Πάτησε» Ελλάδα η νέα μετάλλαξη της Όμικρον – Τον εντοπισμό της επιβεβαίωσε ο ΕΟΔΥ

Απομονώθηκε σε δείγμα που προέρχεται από την Περιφέρεια Ηπείρου

Must Read

Μία μόλις ημέρα μετά τις ανακοινώσεις Πλεύρη περί αναστολής της υποχρεωτικότητας στη χρήση της μάσκας που μάς προστατεύει από τη μετάδοση της Covid-19, για όσο, τουλάχιστον, διαρκεί η τουριστική περίοδος, έρχεται ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας να επιβεβαιώσει πως απομονώθηκε και στη χώρα μας το νέο στέλεχος ΒΑ.5 της παραλλαγής Όμικρον

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, η πρώτη αυτή απομόνωση του συγκεκριμένου στελέχους έγινε από δείγμα που προέρχεται από την Περιφέρεια Ηπείρου και όπως, επίσης, αναφέρεται δεν υπάρχει γνωστό ιστορικό ταξιδιού, Σύμφωνα δε με τους ειδικούς του Οργανισμού είναι σε εξέλιξη διερεύνηση.

Η συγκεκριμένη παραλλαγή προέρχεται από την αφρικανική ήπειρο και έχει εντοπιστεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με τους εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) να εκτιμούν πως θα υπάρξει σημαντική αύξηση στις παραλλαγές Όμικρον 4 και 5 του κορωνοϊού το επόμενο διάστημα, με αποτέλεσμα να κυριαρχήσουν στην Ευρώπη τους μήνες που έπονται.

Οι ειδικοί του Κέντρου σημειώνουν, επίσης, πως οι παραλλαγές ΒΑ.4 και ΒΑ.5 εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική τον περασμένο Ιανουάριο και Φεβρουάριο αντίστοιχα και έκτοτε έχουν γίνει οι κυρίαρχες παραλλαγές. Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τους ειδικούς, τα στελέχη Όμικρον 5 και Όμικρον 5 (BA.4 και BA.5) είναι ικανά να ξεφύγουν από την ανοσολογική προστασία που προκαλείται από μόλυνση από την Όμικρον 1 (BA.1).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This