Δήλωσε με καθυστέρηση τη γέννηση του εγγονού του για να τσεπώσει επίδομα 2.000€

Must Read

Με καθυστέρηση 10 ημερών δήλωσε τη γέννηση του εγγονού του στο ληξιαρχείο ένας 62χρονος από τον Βόλο, με απώτερο σκοπό να καρπωθεί το επίδομα γέννησης παιδιού των 2.000 ευρώ που έδινε το κράτος!

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η νύφη του 62χρονου άνδρα είχε γεννήσει στις 23 Δεκεμβρίου 2019, ωστόσο εκείνος υπέβαλε ψευδή δήλωση γέννησης στο ληξιαρχείο Βόλου, στην οποία έγραφε ότι το εγγόνι του γεννήθηκε στις 2 Ιανουαρίου 2020.

Σκοπός του ήταν να εισπράξει το επίδομα που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση για τις γεννήσεις από 1η Ιανουαρίου του 2020, επειδή αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα. Μόνο που για… κακή του τύχη, η απάτη της ετεροχρονισμένης ημερομηνίας της γέννησης του παιδιού αποκαλύφθηκε, με αποτέλεσμα ο 62χρονος Bολιώτης να συλληφθεί.

Eτσι, όχι μόνο επέστρεψε το ποσό του επιδόματος, αλλά καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε φυλάκιση 45 ημερών με αναστολή για ψευδή δήλωση και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, ενώ του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μετάνοιας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This