H θερμιδική «βόμβα» των brunches

4+1 tips για να γίνουν πιο υγιεινά

Must Read

Ποιο γεύμα ονομάζουμε brunch; Η απάντηση είναι απλή, αν ανατρέξουμε στα συνθετικά της λέξης, δηλαδή το breakfast (πρωινό) και το lunch (μεσημεριανό).

  • Από τη Σοφία Τικταμπανίδη

Ετσι λοιπόν ως brunch ορίζεται ο συνδυασμός πρωινού και μεσημεριανού γεύματος που καταναλώνεται συνήθως από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ. Ας δούμε πόσα «είδη» υπάρχουν:

■ Croque madame. Aποτελεί έναν συνδυασμό από ψωμί μπριός, αβγά ποσέ, μπεσαμέλ, καπνιστό ζαμπόν και σος Ολλανδέζ. Η παραπάνω επιλογή αποδίδει περίπου 720 θερμίδες και 40 γρ. λίπους.

■ Αβγά benedict. Αποτελούνται από ψωμί, αβγά ποσέ, σος Ολλανδέζ και σολομό ή γαλοπούλα. Mία μερίδα με δύο αβγά benedict θα σας προσδώσει 733 θερμίδες και 55 γρ. λίπους.

■ Βάφλες. Περιέχουν αρκετές θερμίδες και ζάχαρη. Μία μερίδα βάφλες με σοκολάτα αποδίδει περίπου 400 θερμίδες.

■ English breakfast. Ενα τυπικό γεύμα, που αποτελείται από ένα τηγανητό αβγό, δύο φέτες μπέικον, ντομάτα, μανιτάρια, μία φέτα ψωμί, δύο μικρά λουκάνικα και μισό φλιτζάνι φασόλια αποδίδει περίπου 590 θερμίδες!

■ Pancakes (τηγανίτες). Εδώ οι θερμίδες ποικίλουν, ανάλογα με το μέγεθος της μερίδας και τα υλικά που θα προσθέσετε. Eνα pancake των 40 γρ., χωρίς κάποια επικάλυψη, αποδίδει περίπου 90 θερμίδες. Ωστόσο, για κάθε κουταλιά της σούπας σοκολάτα θα πρέπει να υπολογίσετε 100 θερμίδες επιπλέον!

Αν λοιπόν το brunch αποτελεί αγαπημένη σας συνήθεια, θα σας πρότεινα να ακολουθήσετε μερικές από τις παρακάτω εναλλακτικές για να γίνει πιο υγιεινό:

1 Προσοχή στο μενού. Ψάξτε για επιλογές με την ένδειξη «fitness», «healthy», «diet» κ.ά. Επιπλέον, επιλέξτε πιάτα που συμπεριλαμβάνουν λαχανικά ή φρούτα.

2 Μοίρασμα θερμίδων. Προσοχή στην ποσότητα. Ακόμη και ένα τρόφιμο με πολλές θερμίδες ανά μερίδα, αν καταναλωθεί στη σωστή ποσότητα, δεν θα επηρεάσει το βάρος σας.

3 SOS στα ροφήματα. Τα ροφήματα που συχνά συνοδεύουν το brunch μπορούν να σας προσδώσουν αρκετές θερμίδες. Για παράδειγμα, ένα μιλκσέικ μπορεί να προσδώσει 350 θερμίδες.

4 Τροποποιήσεις. Η σoς ή τα συνοδευτικά μπορεί να αυξήσουν σημαντικά τις θερμίδες.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι τηγανητές πατάτες, που περιέχουν 365 θερμίδες ανά μερίδα. Ζητήστε, λοιπόν, τη μισή σος ή λιγότερες πατάτες.

5 Ασφαλείς επιλογές. Επιλέξτε μία ομελέτα και συνοδεύστε τη με μία δροσερή σαλάτα. Το wrap με τορτίγια ή αραβική πίτα αποτελεί επίσης μία πιο ελαφριά επιλογή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This