Με διακοπές ρεύματος «απειλούν» σχολεία ΔΕΗ και άλλοι πάροχοι

Λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των εξετάσεων...

Must Read

Η αντίστροφη μέτρηση για τις Πανελλήνιες εξετάσεις έχει ξεκινήσει με τους μαθητές να κάθονται στα θρανία στις 3 Ιουνίου. Σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή ωστόσο σχολεία του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας και του Περάματος κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ρεύμα! Και όλα αυτά εν έτει 2022…

Η ΔΕΗ και άλλοι πάροχοι «απειλούν» τα σχολικά συγκροτήματα των εν λόγω περιοχών με διακοπές ρεύματος λόγω των ανεξόφλητων λογαριασμών που αδυνατούν να πληρώσουν εξαιτίας των υπέρογκων φετινών χρεώσεων.

Το θέμα είχε θίξει προ ημερών και ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος. 

Σύμφωνα με τους δημάρχους των συγκεκριμένων περιοχών η εξόφληση των λογαριασμών είναι αδύνατη.

Σχετική αναφορά έκανε προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο Βουλευτής Β΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Ραγκούσης, επισημαίνοντας τις απαράδεκτες απειλές που καταφθάνουν μέσω επιστολών της ΔΕΗ. Οι δήμοι από την πλευρά τους καλούν την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα απέναντι σε αυτούς στους εκβιασμούς, εφαρμόζοντας ειδική τιμολογιακή πολιτική για τα σχολεία και αυξάνοντας τη χρηματοδότηση για τις λειτουργικές τους ανάγκες.

Η αναφορά του Γιάννη Ραγκούση

Ο Βουλευτής της Β΄ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης, έχοντας υπόψη του την από 17-5-2022 ανακοίνωση του Δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας και το από 20-5-2022 δελτίο Τύπου του Δημάρχου Περάματος, τα καταθέτει ως αναφορά προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων, ζητώντας άμεσες απαντήσεις για τα μέτρα που προτίθενται να πάρουν, ώστε να μη διακοπεί το ρεύμα στις σχολικές μονάδες των Δήμων της Β΄ Πειραιά και να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία τους.

Στην ανακοίνωσή τους οι Δήμαρχοι Κερατσινίου-Δραπετσώνας και Περάματος, αναφέρουν μεταξύ άλλων:

1. Το τελευταίο διάστημα καταφθάνουν συνεχώς ειδοποιητήρια διακοπών ηλεκτροδότησης για ανεξόφλητους λογαριασμούς σε σπίτια και επιχειρήσεις.

2. Η ΔΕΗ και οι άλλοι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος, με την πλήρη ανοχή της κυβέρνησης, αφού εφάρμοσαν μια απαράδεκτη τιμολογιακή πολιτική σε βάρος των καταναλωτών, καλώντας τους να πληρώσουν υπέρογκα ποσά τα οποία δεν δημιούργησαν ποτέ, κλιμακώνουν την επίθεση τους απειλώντας με διακοπές ρεύματος όσους δεν «συμμορφώνονται στις υποδείξεις».

3. Η εκβιαστική αντιμετώπιση της ΔΕΗ δεν μπορεί και δεν θα μείνει αναπάντητη. Δεν θα ανεχτούμε τη λογική που οδηγεί σε τέτοιου είδους απειλητικά έγγραφα.

4. Τη στιγμή που το ενεργειακό κόστος των σχολείων, των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχει υπερδιπλασιαστεί, χωρίς να έχει τροποποιηθεί η κατανάλωση ρεύματος, το θράσος ορισμένων στελεχών της ΔΕΗ δεν έχει όριο.

5. Είναι επιτακτική ανάγκη να εφαρμοστεί μία ειδική τιμολογιακή πολιτική για τις σχολικές μονάδες με την πολιτεία να αναλαμβάνει την ενεργειακή δαπάνη των σχολείων, ώστε να μπορούν να έχουν μια στοιχειώδη λειτουργία.

6. Η κυβέρνηση οφείλει να αυξήσει τις κρατικές χρηματοδοτήσεις των σχολείων μας και να ανταποκριθεί στις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες της σχολικής κοινότητας.

7. Δεν θα ανεχθούμε την υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και τη δημιουργία πολιτών δεύτερης κατηγορίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This