Σοφία Ζαχαράκη: Πότε ανοίγει ο «Τουρισμός για όλους» και τι ισχύει για το ειδικό pass και τον Κοινωνικό Τουρισμό

Must Read

Ιδιαίτερα αισιόδοξες είναι οι προβλέψεις για την τουριστική κίνηση την φετινή σεζόν, με τη χώρα να περιμένει ποσοστά που αγγίζουν εκείνα του 2019, αφού εκατομμύρια τουρίστες από όλο τον κόσμο προτιμούν την Ελλάδα.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος και για την υποβολή των αιτήσεων για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», ύψους 30 εκατ. ευρώ, είναι χρηματοδοτούμενο από το ΕΠΑ και αφορά σε 200.000 δικαιούχους, οι οποίοι θα λάβουν μία ψηφιακή κάρτα ύψους 150 ευρώ για την επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής τους.

. Για όλα αυτά έκανε λόγο νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή, η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη.

«Το προηγούμενο πρόγραμμα “Τουρισμός για όλους” είχε απορροφητικότητα στο ποσό των 20 εκατ. ευρώ. Ψηφίστηκαν οι τροπολογίες για το καινούργιο πρόγραμμα, θέλαμε να είναι πιο ευέλικτο και λιγότερο γραφειοκρατικό. Οι πολίτες θα προμηθεύονται μια άυλη κάρτα στα πρότυπα του Freedom Pass. Δαπανάμε φέτος 30 εκατ. ευρώ, για 200.000 δικαιούχους. Οι κάρτες θα αντιστοιχούν σε 150 ευρώ για κάθε δικαιούχο», εξήγησε αρχικά η κ. Ζαχαράκη.

Και στην συνέχεια συμπλήρωσε: «Η πλατφόρμα θέλουμε να είναι έτοιμη γύρω στις 20 – 25 Ιουνίου, και στόχος είναι από την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου να μπορεί να χρησιμοποιηθεί η άυλη κάρτα. Θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού, χωρίς περιορισμό, στη διαμονή, σε ένα τουριστικό πακέτο».

Κοινωνικός Τουρισμός και ειδικό pass

Όπως είπε η υφυπουργός Τουρισμού, συνεχίζεται και το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού, που είναι αυξημένο κατά 5 εκατομμύρια ευρώ. «Θα έχουμε και ένα ειδικό pass για τη βόρεια Εύβοια και τη Σάμο. Θα δώσουμε πάνω από 70 εκατ. για να ενισχύσουμε τον εγχώριο τουρισμό, δίνοντας έμφαση στις διάφορες περιοχές της χώρας που έχουν πληγεί», είπε.

Τέλος, η κ. Ζαχαράκη σημείωσε πως στόχος είναι φέτος ο τουρισμός να ξεπεράσει τα αντίστοιχα στοιχεία του 2021. «Οι ροές είναι πολύ ενθαρρυντικές. Φαίνεται ότι θα πάμε καλύτερα από το 2021. Δε θα κάνουμε προβλέψεις για το αν θα φτάσουμε τα επίπεδα του 2019, αλλά θα έχουμε περισσότερες πτήσεις, περισσότερους προορισμούς και μεγαλύτερη πληρότητα στις πτήσεις», κατέληξε η υφυπουγός Τουρισμού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This