Οριστικό: Με ανεμοβλογιά ο Βρετανός τουρίστας που θεωρήθηκε ύποπτο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων

Μετά τις καθησυχαστικές πρώτες ανακοινώσεις, η επιβεβαίωση ήρθε και από τα αποτελέσματα των επαναληπτικών εργαστηριακών εξετάσεων

Must Read

*Update: Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αργά το βράδυ της Κυριακής, μετά και τις επαναληπτικές εξετάσεις στον Βρετανό τουρίστα που βρισκόταν για διακοπές με τη σύντροφό του στην Κεφαλονιά, ο οποίος και θεωρήθηκε ύποπτο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων, δεν ανιχνεύτηκε, τελικά, ο επίφοβος ιός.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Οργανισμού, «σε εργαστηριακή εξέταση δείγματος από το ύποπτο κρούσμα του άνδρα που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Αττικόν» δεν ανιχνεύθηκε ο ιός της ευλογιάς των πιθήκων». Αντιθέτως, «το δείγμα βρέθηκε θετικό σε δύο επαναλαμβανόμενους ελέγχους για τον ιό της ανεμοβλογιάς».

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται και ότι «η Ανεμοβλογιά αποτελεί μια συχνή νόσο που προκαλεί περίπου 4 εκατομμύρια λοιμώξεις σε παιδιά. Για την Ανεμοβλογιά υπάρχει διαθέσιμο εμβόλιο και προκαλεί ηπιότερη νόσο από την Ευλογιά».

Νωρίτερα την Κυριακή είχε κυκλοφορήσει η είδηση πως, με βάση τα πρώτα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων στον Βρετανό, ο ασθενής φαινόταν να πάσχει από ανεμοβλογιά. Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες της ΕΡΤ, ο άνδρας επρόκειτο να υποβληθεί και σε επαναληπτικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονταν αργότερα μέσα στην ημέρα.

Το ρεπορτάζ ανέφερε, επίσης, πως ο ασθενής ήταν ευδιάθετος και απύρετος, ενώ παρουσίασε μια σειρά ήπιων συμπτωμάτων, μεταξύ αυτών και κάποια εξανθήματα που τον κατέστησαν ύποπτο κρούσμα και για λόγους ασφαλείας μπήκε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Πλήρως ασυμπτωματική η σύντροφος του

Στο «Αττικόν» νοσηλεύεται, επίσης, η σύντροφος του, η οποία, ωστόσο, είναι πλήρως ασυμπτωματική. Θυμίζουμε πως το ζευγάρι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από την Κεφαλονιά, όπου έκανε διακοπές, με αεροδιακομιδή, με το ιατρικό προσωπικό να φορά ειδικές στολές και να παραλαμβάνει τους δυο ασθενείς, οι οποίοι τοποθετήθηκαν μέσα στις ειδικές αποστειρωμένες κάψουλες μεταφοράς και απομόνωσης «EpiShuttle», που προστατεύουν και το ιατρικό προσωπικό, κατά τη μεταφορά του ασθενούς.

Σημειώνεται ότι το περιστατικό έχει αναλάβει ο καθηγητής Παθολογίας του ΕΚΠΑ Σωτήρης Τσιόδρας, μαζί με την αναπληρώτρια καθηγήτρια Παθολογίας – Λοιμώξεων, Αναστασία Αντωνιάδου και τον καθηγητή Παθολογίας – Ρευματολογίας Δημήτρη Μπούμπα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This