Ξεσπούν οι συγγενείς της 36χρονης μεσίτριας: ««Δεν ήταν ιατρικό λάθος, ήταν προμελετημένο έγκλημα»

«Ο γιατρός την φόρτωσε στο αμάξι και πέταξε το πτώμα της γυμνό τα σκυλιά»

Must Read

Η δολοφονία της 36χρονος μεσίτριας από ειδικευόμενο αγγειοχειρουργό στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, αναβίωσε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης.

Τα ίχνη της Ντιάνας Τσαμτσίδη είχαν χαθεί τον Απρίλιο του 2017, μετά από επίσκεψη της στο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε θεραπεία αφαίρεσης κιρσών από τα πόδια. Τελικά, η γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή σε γκρεμό στο Παλιούρι Χαλκιδικής.

Ο 43χρονος σήμερα ειδικευόμενος αγγειοχειρουργός καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη για «ανθρωποκτονία, τελεσθείσα διά παραλείψεως, με ενδεχόμενο δόλο» και «περιύβριση νεκρού». Ο ίδιος μάλιστα παραδέχτηκε ότι μετέφερε το πτώμα της με το αυτοκίνητό του σε απόκρημνη περιοχή προκειμένου να την ξεφορτωθεί.

Σήμερα ο ίδιος υποστήριξε στο δικαστήριο ότι την σκότωσε… κατά λάθος: «Ήταν ένα τραγικό ιατρικό λάθος, για το οποίο λυπάμαι πάρα πολύ. Δεν έκανα τίποτα με πρόθεση, δεν είχα καμία πρόθεση να σκοτώσω».

Την φόρτωσε στο αμάξι και την πέταξε σε γκρεμό

Υπενθυμίζεται ότι ο γιατρός αφού οδήγησε την 36χρονη και μητέρα δύο παιδιών σε εγκαταλελειμμένο χώρο του νοσοκομείου, της χορήγησε δύο ισχυρά αναισθητικά φάρμακα, τα οποία δεν προβλέπονταν για τέτοιου είδους επεμβάσεις. Η 36χρονη άφησε την τελευταία της πνοή από άπνοια και αναπνευστική καταστολή που της προκάλεσαν τα αναισθητικά. Στη συνέχεια ο αγγειοχειρουργός την μετέφερε με το όχημά του και την πέταξε σε γκρεμό.

Τα τηλεφωνήματά του προς το κινητό της Ντιάνας, το στίγμα του gps που είχε αποτυπώσει τη διαδρομή του μέχρι τη Χαλκιδική, αλλά και το βιολογικό υλικό της 36χρονης που εντοπίστηκε στο αμάξι του, οδήγησαν στη σύλληψή του.

«Της είπε ότι δεν θα χρειαζόταν νάρκωση»

Στην κατάθεσή της η μητέρα της άτυχης γυναίκας, είπε ότι ο γιατρός είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη της Ντιάνας. Μάλιστα όπως είπε μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να κοιτάξει τις φωτογραφίες από τον εντοπισμό της νεκρής κόρης της. «Μέχρι σήμερα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να θέλει κάποιος να κάνει κακό στην κόρη μου. Ήταν πολύ καλή, πολύ φιλότιμη. Ειλικρινά, δε μπορώ να καταλάβω», ανέφερε. Σύμφωνα με την ίδια, την ημέρα που εξαφανίστηκε, είχε πάει στο νοσοκομείο για να κάνει δεύτερη επέμβαση και ο γιατρός την είχε καθησυχάσει ότι δεν θα χρειαζόταν νάρκωση και ότι η επέμβαση θα κρατούσε μόνο λίγα λεπτά. Μάλιστα, όπως είπε, ο γιατρός είχε αφήσει υπόνοιες ότι ο γαμπρός της σκότωσε τη γυναίκα του, με αποτέλεσμα τα παιδιά της να μην θέλουν να πηγαίνουν στο σχολείο, γιατί άκουγαν ότι ο πατέρας τους δολοφόνησε τη μάνα τους.

«Προμελετημένο έγκλημα» λέει ο σύζυγός της

Από πλευράς του, ο σύζυγος της 36χρονης κάνει λόγο για προμελετημένο έγκλημα: «Όταν η σύζυγός μου δολοφονήθηκε και τα τρία παιδιά μας ήταν ανήλικα. Σήμερα είμαστε στο δικαστήριο για να υποστηρίξουμε την πρωτόδικη ποινή της ισόβιας κάθειρξης που επιβλήθηκε στον γιατρό. Η άποψη της οικογένειας είναι ότι ήταν ένα προμελετημένο έγκλημα, με τα στοιχεία και τα ντοκουμέντα να είναι συντριπτικά. Χορηγήθηκαν ουσίες που δεν έπρεπε να δοθούν για αυτήν την επέμβαση και την οδήγησε έναν χώρο που σε καμία περίπτωση δεν ενδείκνυται για τέτοιου είδους επεμβάσεις. Στη συνέχεια την φόρτωσε στο αυτοκίνητό του και την πέταξε 130 χιλιόμετρα μακριά, σε μία ορεινή και δύσβατη περιοχή, δίπλα σε σκουπιδότοπο για να μη γίνει ποτέ αντιληπτή από τις μυρωδιές. Όλα αυτά σε μία θεοσκότεινη νύχτα χωρίς φεγγάρι, όπου ήταν αδύνατον να εντοπίσεις εκείνο το σημείο αν δεν το είχε από πριν προσημειωμένο», κατέθεσε.

«Σχεδίαζε πως θα την εξαφανίσει»

Στενή φίλη της 36χρονης γυναίκας ανέφερε ότι ο γιατρός σχεδίαζε τον τρόπο με τον οποίο θα εξαφάνιζε τη σορό της: «Ήμουν φίλη με την Νταϊάνα πολλά χρόνια. Ήταν ένα εξαιρετικό πλάσμα, μια εξαιρετική μητέρα και γυναίκα. Δεν μπορώ να το δεχτώ ως ιατρικό λάθος. Αν ήθελε να τη βοηθήσει και να τη σώσει είχε τη δυνατότητα, ήταν μέσα στο νοσοκομείο και θα μπορούσε να αντιδράσει. Αντιθέτως, σχεδίαζε πως θα την εξαφανίσει».

Δικηγόρος οικογένειας: «Την πέταξε γυμνή στα σκυλιά»

Η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Κική Πακιρτζίδου, ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος στην αρχή της σημερινής του τοποθέτησης, επανέλαβε ότι πρόκειται για ιατρικό λάθος. «Κατέθεσε η μητέρα της παθούσης κατ’ εξαίρεση σήμερα, η οποία είπε ότι όταν έφυγε η κόρη της για τελευταία φορά τον Απρίλιο του 2017, για να επισκεφτεί το νοσοκομείο, ήταν ένας άγγελος με ξανθά μαλλιά. Είπε, επίσης, ότι δεν άντεξε ποτέ να δει φωτογραφίες του πτώματος. Εμείς τις προσκομίσαμε στο δικαστήριο για να δουν και οι ένορκοι πως βρέθηκε αυτός ο «ξανθός άγγελος». Ένα πτώμα, ουσιαστικά «μούμια», φαγωμένη από μύγες και από σκυλιά. Είναι πρόκληση για την οικογένεια να λέει ότι πρόκειται για ιατρικό λάθος. Επισημαίνω ότι ποτέ κανένας γιατρός, σε όλο το πέρασμα του χρόνου και σε καμία χώρα, δεν σκέφτηκε ποτέ να πετάξει γυναίκα, άντρα ή παιδί, γυμνό στα σκυλιά. Ο μόνος που το έκανε αυτό είναι ο κατηγορούμενος που, φυσικά, έχει ενδεχόμενο δόλο και δεν πρόκειται για ιατρική αμέλεια», τόνισε η κα. Πακιρζτίδου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This