Το 30% του συνόλου των προμηθειών LNG στην Ελλάδα είναι για τη Βουλγαρία

Μικρότερες ποσότητες προορίζονται για τη ρουμανική αγορά.

Must Read

Ιστορικό ρεκόρ για τον τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στο νησί Ρεβυθούσα κοντά στην Αθήνα, αναμένεται τον Ιούνιο. Το 30% της συνολικής χωρητικότητας των αναμενόμενων παραδόσεων είναι για τη Βουλγαρία, σύμφωνα με εκτιμήσεις, ενώ μικρότερες ποσότητες προορίζονται για τη ρουμανική αγορά.

Τον επόμενο μήνα, τα τάνκερ υγραερίου θα καταφθάνουν κάθε δύο μέρες. Είχαν προγραμματιστεί 7 δεξαμενόπλοια, τώρα είναι 14. Η «Καθημερινή» συνέκρινε την κατάσταση με εκείνη του Απριλίου και του τρέχοντος μήνα, που φθάνουν δύο δεξαμενόπλοια την εβδομάδα.

Η αυξημένη κίνηση στον τερματικό σταθμό υγραερίου στη Ρεβυθούσα θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες και ο λόγος είναι  η εγχώρια ζήτηση που αναμένεται να αυξηθεί, ενώ και οι εξαγωγές στη Βουλγαρία θα συνεχιστούν.

Πρόκειται για μια εντελώς νέα κατάσταση στον τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου της Ρεβυθούσας και οφείλεται στη διακοπή της ροής του ρωσικού φυσικού αερίου προς τη Βουλγαρία.

Μία ακόμη πλωτή δεξαμενή αποθήκευσης πρόκειται να προστεθεί στη Ρεβυθούσα έως τον Ιούλιο, η οποία θα αυξήσει τη χωρητικότητα του τερματικού σταθμού κατά 150.000 κυβικά μέτρα υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This