Τιμή και δόξα στον ήρωα σμηναγό Ηλιάκη, που πέθανε για την πατρίδα

Συμπληρώθηκαν χθες 16 χρόνια από τη θυσία του ηρωικού σμηναγού

Must Read

Δεκαέξι χρόνια συμπληρώθηκαν χθες από την υπέρτατη θυσία του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη, που έδωσε τη ζωή του για την πατρίδα κατά τη διάρκεια αερομαχίας στο Αιγαίο, όταν ένα τουρκικό μαχητικό «διεμβόλισε» το δικό του F-16.

Συγκεκριμένα, ήταν ο Τούρκος σμηναγός Ιμπραήμ Χαλίλ, αποστολή του οποίου φαίνεται ότι ήταν να εντοπίσει και να φωτογραφίσει τις εγκαταστάσεις των S-300 στην Κρήτη, ο οποίος πραγματοποίησε έναν φονικό ελιγμό πέφτοντας με το F-16 του πάνω στην καλύπτρα του αεροσκάφους του Κ. Ηλιάκη, που σκοτώθηκε ακαριαία. Ο Τούρκος πιλότος κατόρθωσε να χρησιμοποιήσει το εκτινασσόμενο κάθισμα και λίγα δευτερόλεπτα μετά βρέθηκε στη θάλασσα. Μάλιστα, παραδόθηκε στην τουρκική πλευρά ύστερα από επεισόδιο κατά το οποίο τράβηξε και πιστόλι κατά των Ελλήνων διασωστών.

Φόρο τιμής στη θυσία του ήρωα σμηναγού απέτισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, σημειώνοντας σε ανάρτησή του πως «16 χρόνια πέρασαν από την ημέρα που ο ήρωας της Πολεμικής Αεροπορίας Κώστας Ηλιάκης έδωσε τη ζωή του υπερασπιζόμενος την πατρίδα. Υποκλινόμαστε στην ανδρεία που τον διέκρινε, στέλνοντας το μήνυμα ότι η εθνική ανεξαρτησία και ακεραιότητα της Ελλάδας δεν είναι διαπραγματεύσιμη. Αθάνατος!».

Την ίδια στιγμή, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς εκπροσωπούσε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον πεσόντα, «Ηλιάκεια 2022», που έλαβαν χώρα στην Κάρπαθο, σε συνδιοργάνωση των Δήμων Καρπάθου και Χανίων. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, κεντρικός ομιλητής ήταν ο δήμαρχος Καρπάθου Ιωάννης Νισύριος, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο αδελφός του πεσόντος ήρωα Φίλιππος Ηλιάκης και ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο οποίος εκπροσώπησε τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Ο κ. Φλώρος σε δική του ανάρτηση για τον ήρωα υπογράμμισε: «Ο Κώστας σαν σήμερα πριν 16 χρόνια πέρασε στο πάνθεον των χρυσών φυλάκων του έθνους. Τέτοιοι Ελληνες φυλάττουν την πατρίδα και σήμερα και πάντα. Αυτό το έθνος θα ζήσει αιώνια!». «Αθάνατος», κατέληγε το μήνυμα του Α/ΓΕΕΘΑ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This