Παραδέχονται την αισχροκέρδεια σε βάρος καρκινοπαθών!

Πολιτικό θράσος

Must Read

Να ελεγχθούν καταγγελίες περί καταχρηστικών χρεώσεων σε ασθενείς που υποβάλλονται σε ακτινοθεραπείες σε ιδιωτικά κέντρα κάλεσε την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ο «γαλάζιος» Γιάννης Μπούγας.

Η ερώτηση συζητήθηκε εντόνως στα κοινοβουλευτικά πηγαδάκια, μια και ο κ. Μπούγας δεν είναι απλώς βουλευτής, αλλά γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. Όπως κατήγγειλε, περίπου 12.500 συμπολιτών μας νοσούν από καρκίνο και αναγκάζονται να επισκέπτονται τα ιδιωτικά κέντρα, τα οποία, αν και οφείλουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν, ωστόσο ζητούν σε ορισμένες περιπτώσεις παρανόμως χρεώσεις που επιβαρύνουν τους ασθενείς.

Ο ίδιος μίλησε για συγκεκριμένες καταγγελίες ασφαλισμένων, οι οποίοι, όπως ανέφερε, αναγκάζονται, με διάφορους τρόπους, να καταβάλλουν ποσά που φτάνουν αρκετές χιλιάδες ευρώ, τα οποία ζητούνται και με διάφορες αιτίες δικαιολογούνται από τα διαγνωστικά κέντρα. Σε αυτό το φόντο, ζήτησε να ελεγχθούν οι επίμαχες καταγγελίες ή έστω να υπάρξει δειγματοληπτικός έλεγχος.

Εντύπωση προκάλεσε πάντως και η απάντηση της υφυπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα, η οποία ανέφερε πως «έχουν κατά καιρούς έρθει στην αντίληψή μας παράπονα από ιατρικούς συλλόγους, όμως ουσιαστικά δεν υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες προς το υπουργείο». Πρόσθεσε, πάντως, πως «φυσικά, μας ενδιαφέρει να το ελέγξουμε και να δούμε πώς είναι».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This