Εξαφάνιση 6χρονου στην Κηφισιά: «Μαφιόζικη και ασυνήθιστη αρπαγή»

Στο στόχαστρο των αρχών ο πατέρας - Για την υπόθεση έχουν ενημερωθεί και οι συνοριακές αρχές

Must Read

Αγωνία επικρατεί μετά τη μυστηριώδη και περίεργη εξαφάνιση του μικρού Ράινερ Τζέισον Πέντερσεν από την Κηφισιά σήμερα τα ξημερώματα, μέσα από το ίδιο του το σπίτι και μπροστά στα μάτια της γιαγιάς του!

Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών αρχών έχουν μπει ο πατέρας του 6χρονου αγοριού, μαζί με ένα στενό συγγενή του, οι οποίοι ερευνώνται για την αρπαγή του παιδιού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας που έχει ύψος περίπου 1,80 μέτρα και κανονικό βάρος επιβιβάστηκε σε ένα λευκό βαν. Οι αστυνομικές αρχές που ειδοποιήθηκαν έσπευσαν στο σημείο και ξεκίνησαν αμέσως τις έρευνες, ενώ εξέτασαν και τις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονταν στην περιοχή.

Από τις καταθέσεις και το οπτικό υλικό που συγκέντρωσαν επικέντρωσαν το ενδιαφέρον τους σε ένα λευκό βανάκι το οποίο την ώρα του περιστατικού περνούσε από το σημείο. Αμέσως διαπίστωσαν ότι το όχημα ανήκει σε εταιρία ενοικιάσεων, το οποίο είχε μισθωθεί από άνδρα και επεστράφη στην εταιρία λίγο μετά την αρπαγή του παιδιού. Αν κι οι αστυνομικοί δεν έχουν αποκλείσει κι άλλα ενδεχόμενα, ωστόσο το επικρατέστερο σενάριο είναι πίσω από την αρπαγή του 6χρονου να κρύβεται ο πατέρας του, ο οποίος βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με την πρώην σύζυγο του για την επιμέλεια του παιδιού. Όσον αφορά τα στοιχεία του ατόμου που νοίκιασε το λευκό βαν, δείχνουν ότι πρόκειται για στενός συγγενή του πατέρα του παιδιού. Όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί το συγκεκριμένο πρόσωπο δεν αποκλείεται να είναι ο φυσικός αυτουργός της αρπαγής, μετά από εντολή του πατέρα του παιδιού.

«Μαφιόζικη αρπαγή»

Από νωρίς το πρωί έχει σημάνει Αmber Alert με τον πρόεδρο του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστα Γιαννόπουλο, να χαρακτηρίζει ως μαφιόζικη την αρπαγή του 6χρονου παιδιού από την περιοχή της Κηφισιάς, κάνοντας παράλληλα λόγο για μια ασυνήθιστη διαδικασία για τα ελληνικά δεδομένα. «Πρόκειται για μια μαφιόζικη αρπαγή από τη στιγμή που κουκουλοφόροι αρπάζουν ένα ανήλικο παιδί μέσα από το σπίτι του μπροστά στα μάτια της γιαγιάς του. Φανταστείτε τον τρόμο που έζησε αυτό αυτό το παιδί.

Να το αρπάζουν δύο πρόσωπα με κουκούλες μέσα από το σπίτι του και να το εξαφανίζουν. Πιθανολογούμε ότι πρόκειται για γονική αρπαγή από τη στιγμή που υπάρχει διένεξη μεταξύ των γονιών μέχρι αυτό να αποδειχθεί» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννόπουλος.

Φόβοι πως μπορεί να βγάλουν το παιδί από τη χώρα

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση των Αρχών για την εξαφάνιση του 6χρονου. Έχει εκδοθεί amber alert, οι χρήστες του Facebook έλαβαν ειδοποίηση για active alert, ενώ τα στοιχεία του παιδιού έχουν κυκλοφορήσει εκτός από την τηλεόραση και σε πινακίδες της εθνικής οδού Αθηνών- Λαμίας.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της μητέρας του παιδιού όλα συνέβησαν στις 20:40 χθες το βράδυ, όταν «στο σπίτι του παιδιού εμφανίστηκε άγνωστος άνδρας που φορούσε κουκούλα και το άρπαξε από το σπίτι του. Το παιδί ήταν με τη γιαγιά του, άκουσε θόρυβο στην πόρτα, πήγε να δει ποιος είναι και τότε το άρπαξαν. Για την υπόθεση έχουν ενημερωθεί και οι συνοριακές αρχές «γιατί είναι πολύ πιθανό να γίνει προσπάθεια να βγάλουν το παιδί στο εξωτερικό.Δυστυχώς το σπίτι δεν είχε κάμερες.

Από τα γειτονικά ακίνητα όμως υπάρχει υλικό. Η πληροφορία είναι ότι υπήρχε βαν, ότι υπήρχε τουλάχιστον ένας άνδρας έως 45 ετών και η έρευνα προχωράει. Ο δράστης ήταν λίγο πιο παχύς και με ύψος 1,80μ. Ο πατέρας έχει νορβηγική υπηκοότητα, είναι μόνιμος κάτοικος Νορβηγίας, είχε επισκεφθεί την Ελλάδα για τα μεταξύ τους δικαστικά θέματα για την επιμέλεια του παιδιού. Υπήρξε έντονη διαμάχη για το αν θα πρέπει να μείνει το παιδί στην Ελλάδα».

Διαβάστε ακόμα:

Αγωνία για το 6χρονο αγοράκι που εξαφανίστηκε στην Κηφισιά

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This