ΕΦΚΑ: Δημόσια τα στοιχεία όσων οφείλουν πάνω από 150.000 ευρώ

Θα αναρτώνται στον διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών

Must Read

Θέμα λίγων εβδομάδων είναι να αρχίσει από τον ΕΦΚΑ η δημοσιοποίηση των στοιχείων των μεγαλοοφειλετών. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ θα πρέπει άμεσα, το αργότερο έως 22/06/2022, να τακτοποιήσουν εκκρεμείς ασφαλιστικές υποθέσεις και να ολοκληρώσουν κάθε διοικητική ενέργεια που, ενδεχομένως, θα επιφέρει την εξαίρεση οφειλέτη από τη διαδικασία δημοσιοποίησης.

Έπειτα από αυτό το διάστημα, τα στοιχεία όσων έχουν οφειλές άνω των 150.000 ευρώ θα αναρτώνται στον διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών.

Οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ πριν από τη δημοσίευση των στοιχείων θα προβούν στις εξής ενέργειες:

i. Ελεγχο και επικαιροποίηση του Μητρώου Εργοδοτών για την ορθή καταχώριση της νομικής μορφής για δημόσιες υπηρεσίες και ΝΠΔΔ, λόγω της εξαίρεσής τους από τη δημοσιοποίηση.
ii. Οριστικοποιήσεις εκκρεμών αποφάσεων τοπικών διοικητικών επιτροπών, διοικητικών δικαστηρίων κ.λ.π., οι οποίες επιφέρουν μείωση της βεβαιωμένης οφειλής.
iii. Οριστικοποιήσεις εκκρεμών αιτήσεων διαγραφής, εξαίρεσης, κ.λπ., με ταυτόχρονη ηλεκτρονική αποστολή στο ΚΕΑΟ των σχετικών τροποποιητικών πράξεων.
iv. Καταχωρήσεις πληροφοριών αναστολής είσπραξης βάσει δικαστικών πράξεων/αποφάσεων, αιτήσεων θεραπείας επί υποβληθεισών καταγγελιών – δηλώσεων απασχόλησης.
v. Καταχώρηση πληροφοριών υπαγωγής στις διατάξεις του ν. 4178/2013 περί τακτοποίησης αυθαιρέτων κατασκευών, δυνάμει της οποίας χορηγείται εκ του νόμου αναστολή είσπραξης.
vi. Ελεγχο παραγραφής χρηματικών απαιτήσεων από μη καταβληθείσες ασφαλιστικές εισφορές.
vii. Διενέργεια συμψηφισμών (μέσω διενέργειας ελέγχου δηλωθέντων – καταβληθέντων ή της έκδοσης αποφάσεων συμψηφισμού).
viii. Διεκπεραίωση εκκρεμών σημειωμάτων σχετικών με την έκδοση αποφάσεων ακύρωσης μείωσης κινήσεων ή ακύρωσης μετατροπής ασφάλισης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This