Συναγερμός για φωτιά στην Άνω Γλυφάδα – Επιχειρούν επίγεια και εναέρια μέσα

Ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ, λέει ο δήμαρχος - Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές - Διακοπές κυκλοφορίας λόγω της πυρκαγιάς

Must Read

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Άνω Γλυφάδα, στα όρια με τον Υμηττό και συγκεκριμένα στην περιοχή Πουρνάρι.

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική και σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση στην περιοχή, όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι, έχουν σπεύσει και επιχειρούν δώδεκα οχήματα με 42 πυροσβέστες, τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη «καναντέρ», δύο ελικόπτερα – το ένα για συντονισμό και το άλλο για κατάσβεση – δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, με την συνδρομή υδροφόρων ΟΤΑ και εθελοντών πυροσβεστών.

Δείτε βίντεο με πλάνα που κόβουν την ανάσα από τον ηρωισμό των πυροσβεστών προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Το έργο της πυρόσβεσης συντονίζει ο Περιφερειάρχης Αττικής του Π.Σ., αρχιπύραρχος Δημήτριος Πατράκης μαζί με τον διευθυντή Αθηνών, αρχιπύραρχο Αθανάσιο Χατζόπουλο.




Η πυρκαγιά ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ, σύμφωνα με τον δήμαρχο της Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου. Ειδικότερα εκδηλώθηκε εν υπαίθρω στο τέρμα της οδού Μετσόβου πλησίον της περιοχής Πουρνάρι Γλυφάδας.

Φωτό: @EvgenTzavaras/twitter

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν υπάρχουν αναφορές για σπίτια που μπορεί να απειλούνται, αλλά εξακολουθεί να πνέει δυνατός αέρας που προκαλεί ανησυχία στους πυροσβέστες, παρά το γεγονός ότι στην περιοχή δεν υπάρχει δάσος και καίγονται μόνο ξερά χόρτα και χαμηλή βλάστηση.

 

Διακοπές κυκλοφορίας λόγω της πυρκαγιάς

Σε διακοπές κυκλοφορίας και ρυθμίσεις έχει προχωρήσει η Τροχαία στην Άνω Γλυφάδα, λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη πλησίον της περιοχής Πουρνάρι.

Συγκεκριμένα, πριν από λίγο διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Υμηττού, από το ύψος της οδού Απόλλωνος, στο ρεύμα προς την θέση Κρεμασμένος Λαγός, ενώ γίνεται εκτροπή κυκλοφορίας στην συμβολή των οδών Μακεδονομάχων και Ηροδότου.

Φωτό: @EvgenTzavaras/twitter

Φωτιά και στα Σπάτα

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στα Σπάτα. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε περιοχή με ξερά χόρτα σε περιοχή πολύ κοντά στο κοιμητήριο των Σπάτων ωστόσο χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής οριοθετήθηκε. Στο έργο της κατάσβεσης έλαβαν μέρος επτά οχήματα και 15 πυροσβέστες.




Κίνδυνος πυρκαγάς και την Κυριακή

Υψηλός είναι ο κίνδυνος για πυρκαγιά και την Κυριακή με την ΓΓΠΠ να προειδοποιεί τους πολίτες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This