Πάλι δεν φταίει κανείς για την καταστροφή; Άρχισε η αποποίηση ευθυνών

ΔΕΔΔΗΕ και Περιφέρεια Αττικής σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου

Must Read

Η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν κακόγουστη φάρσα σε αυτή τη χώρα. Η φωτιά που ξεκίνησε το μεσημέρι από την Άνω Γλυφάδα και επεκτάθηκε στην Άνω Βούλα και Βάρη, αλλά και η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο αργότερα στον Υμηττό (στο βουνό, αρκετά χιλιόμετρα μακριά από την πρώτη σε σημείο με δάσος), έχουν δημιουργήσει ένα αποπνικτικό σκηνικό στην Αττική και έχουν προκαλέσει αρκετές καταστροφές.

Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν στην επικράτεια 61 δασικές πυρκαγιές, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής. Και έχουμε ακόμα 4 Ιουνίου…




Άμεσα άρχισαν εμφανίζονται και οι πρώτες… τάσεις φυγής από τις ευθύνες. «Η Περιφέρεια Αττικής δεν σβήνει τις φωτιές αλλά την ευθύνη έχει η Πολιτική Προστασία», έσπευσε να διακηρύξει ο Γιώργος Πατούλης, ο οποίος έριξε το μπαλάκι στον Χρήστο Στυλιανίδη, εκλεκτό του Κυριάκου Μητσοτάκη για το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

 

Το οποίο Υπουργείο μόλις πρόσφατα, στις 17 Μαΐου παρουσίασε τον στρατηγικό σχεδιασμό της φετινής αντιπυρικής περιόδου, με τον κ.Στυλιανίδη να λέει ότι «ο φετινός στρατηγικός σχεδιασμός βασίζεται στην εμπειρία τού παρελθόντος και ειδικότερα των περσινών πυρκαγιών»! Το διαπιστώνουμε μερικές ημέρες αργότερα…

Λίγο αργότερα, ο ΔΕΔΔΗΕ, υποσταθμός του οποίου «έσκασε» στην Άνω Γλυφάδα και ξεκίνησε την τεράστια πυρκαγιά κατά τις μαρτυρίες-καταγγελίες δύο Δημάρχων και αρκετών πολιτών, αρνήθηκε ότι ευθύνεται για το ξεκίνημα της φωτιάς.




Μέσω «πηγών» σύμφωνα με την ΕΡΤ, υποστήριξε πως δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η φωτιά στην Άνω Γλυφάδα, που έφτασε έως το Πανόραμα της Βούλας, ξεκίνησε από υποσταθμό. Ωστόσο, ο ΔΕΔΔΗΕ «δεν αποκλείει» το ενδεχόμενο, αφού ξέσπασε η φωτιά, να έγινε ίσως έκρηξη ή να έπεσαν καλώδια. Μάλιστα επιβεβαιώνει ότι επακολούθησαν διακοπές ρεύματος.

Αλλά και από την πλευρά του διαχειριστή του δικτύου υψηλής και υπερυψηλής τάσης (ΑΔΜΗΕ) πηγές έλεγαν ότι δεν υπάρχει ένδειξη ότι η πυρκαγιά έχει σχέση με το δίκτυό του.




Ούτε εκεί ευθύνη λοιπόν. Για μια φωτιά στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, σε σημείο που δεν έχει και κανένα παρθένο δάσος. Με μια Πυροσβεστική αποδυναμωμένη την οποία δεν φρόντισε κανείς να ενισχύσει, ούτε καν μετά το περσινό πάθημα.

Φταίνε οι άνεμοι; Φταίνε οι θερμοκρασίες; Φταίει η κλιματική αλλαγή; Φταίνε οι εμπρηστές; Φταίνε οι Τούρκοι; Φταίνε άλλοι εχθροί της Ελλάδας που θέλουν να την κάψουν; Κάποιες φορές, φυσικά και φταίνε. Αλλά όλες τις φορές, δεν ευθύνεται η ελληνική Κυβέρνηση και οι φορείς της…




Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This