Ανατροπή με την τέταρτη δόση: Τι θα ισχύει για τους νοσήσαντες

Γιατί οι επιστήμονες φοβούνται μία νέα έξαρση το καλοκαίρι – Ποιοι είναι οι τρεις μύθοι του κορωνοϊού

Must Read

Μπορεί το καλοκαίρι να έφερε την απελευθέρωση στις μάσκες σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους, ωστόσο ήδη για το φθινόπωρο γιατροί και επιστήμονες προβλέπουν ότι τα πράγματα με την πανδημία θα είναι δύσκολα καθώς έρχονται εκ νέου αλλαγές.

Τι θα γίνει με την τέταρτη δόση

Η συζήτηση για την τέταρτη δόση εμβολίου φαίνεται πως ανοίγει για τα καλά, και φέρνει ξανά ανατροπές, ωστόσο για όσους νόσησαν τα δεδομένα είναι διαφορετικά, σύμφωνα με τον Γιώργο Παυλάκη. Σε ερώτηση αν πρέπει να γίνει τέταρτη δόση εμβολίου, ο γιατρός υπογράμμισε ότι οι άνθρωποι που νόσησαν με κορωνοϊό, δεν χρειάζονται επαναληπτική δόση για τους επόμενους 4-6 μήνες, ωστόσο είναι αναγκαία για τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες. «Ελπίζουμε ότι από Σεπτέμβριο θα έχουμε επικαιροποιημένα εμβόλια που θα μπορούν να αυξήσουν την ανοσία στα κυκλοφορούντα στελέχη», κατέληξε με νόημα.

Ο φόβος του καλοκαιριού

Την ίδια ώρα, ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ εμφανίζεται ανήσυχος για την πορεία του ιού στη χώρα μας και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. «Ο μεγάλος φόβος είναι ότι θα έχουμε επανάληψη του περασμένου καλοκαιριού την περίοδο Ιουλίου-Αυγούστου. Τώρα, με τα αφρικανικά στελέχη, το 4.5, ο ιός μπορεί να φέρει ακόμα χειρότερες εκπλήξεις. Οι εν λόγω παραλλαγές της Όμικρον είναι αρκετά παθογόνες και πάρα πολύ μεταδοτικές. Ήδη, υπάρχουν ανησυχητικά φαινόμενα», επισήμανε ο κ. Παυλάκης.

«Ο ιός δεν ήταν ποτέ γριπούλα και δε θα γίνει ποτέ και προκαλεί σοβαρές βλάβες», τόνισε ο ερευνητής, ενώ πρόσθεσε: «Όλοι έχουμε κουραστεί, θέλουμε να κάνουμε πράγματα, αλλά πρέπει να κοιτάμε την προστασία μας. Το καλύτερο είναι να κάνουμε τεστ συχνά και αν βγαίνει θετικό, να μην κυκλοφορούμε. Αυτή είναι η πρώτη γραμμή άμυνας».

Μάλιστα, αναφέρθηκε στους 3 μύθους γύρω από τον κορωνοϊό:

  1. Η πανδημία τελείωσε
  2. Τα εμβόλια προστατεύουν απόλυτα
  3. Ο ιός θα γίνει γριπούλα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This