Xωρίς χειρουργεία λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων το Καραμανδάνειο

Must Read

Με προχειρότητα αντιμετωπίζει ακόμη μία φορά η κυβέρνηση το μείζον θέμα της έλλειψης προσωπικού στα νοσοκομεία της χώρας.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα κρύος ιδρώτας έχει λούσει τους γονείς των παιδιών στη δυτική Ελλάδα, καθώς εκφράζονταν φόβοι ότι το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων στην Πάτρα, το μόνο δημόσιο παιδιατρικό νοσοκομείο εκτός Αττικής, υπήρχε πιθανότητα να κλείσει λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων. Μάλιστα, από τις 31 Μαΐου σταμάτησαν οι εφημερίες και τα χειρουργεία στο νοσοκομείο γιατί δεν υπήρχε ούτε ένας γιατρός της συγκεκριμένης ειδικότητας.

Το υπουργείο Υγείας, αν και ενημερώθηκε για το ζήτημα που υπάρχει και γνωρίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει διαχρονικά το συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα, αντί να προχωρήσει άμεσα στην προκήρυξη θέσεων για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, αποφάσισε να μπαλώσει το πρόβλημα προσωρινά με την εθελοντική μετακίνηση αναισθησιολόγων από την Αθήνα. Σύμφωνα με την Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), ζητήθηκαν εκτάκτως δύο αναισθησιολόγοι από το Παίδων Πεντέλης από σήμερα έως και τις 16 Ιουνίου, ενώ υπήρξε προφορική εντολή και για τη μετακίνηση δύο αναισθησιολόγων από το Παίδων «Αγία Σοφία». Η ΕΙΝΑΠ τονίζει ότι η μετακίνηση γιατρών δεν είναι η λύση γιατί προκαλούνται προβλήματα στις λίστες των τακτικών χειρουργείων των παιδιατρικών νοσοκομείων.

Τα αίτια της δυσλειτουργίας που υπάρχουν στο Καραμανδάνειο εξήγησε με δελτίο Τύπου που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας. «Στην παρούσα συγκυρία οι τέσσερις αναισθησιολόγοι που υπηρετούν στο νοσοκομείο έχουν ζητήσει αναρρωτική άδεια» αναφέρει το υπουργείο.

Εθελοντική μετακίνηση

«Ηδη έχουν ξεκινήσει διαδικασίες για εθελοντική προσωρινή μετακίνηση αναισθησιολόγων από τα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας, ώστε το νοσοκομείο να καλυφθεί και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η φροντίδα των μικρών ασθενών. Είναι δε σε διαδικασία προκήρυξης οι δύο θέσεις αναισθησιολόγων που ζητήθηκαν από το νοσοκομείο και θα εγκριθούν τις επόμενες ημέρες. Παράλληλα έχει εκπονηθεί σχέδιο ώστε στην περίπτωση που υπάρξει ανάγκη, τα επείγοντα χειρουργικά περιστατικά να αντιμετωπίζονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, στο Ρίο». Το υπουργείο τονίζει πως έχει βάλει ως προτεραιότητα την ομαλή λειτουργία του συγκεκριμένου νοσοκομείου. «Δεν τίθεται θέμα διακοπής λειτουργίας του. Κανένα νοσοκομείο δεν κλείνει. Αντίθετα, αναβαθμίζονται» καταλήγει το δελτίο Τύπου.

Η αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με το Δ.Σ. του νοσοκομείου, δίνοντας, όμως, υποσχέσεις παρά άμεση λύση στο πρόβλημα. Συγκεκριμένα, είπε πως θα γίνει προκήρυξη θέσεων διευθυντή και επιμελητή α’ για το Αναισθησιολογικό Τμήμα του Καραμανδάνειου και το επόμενο δίμηνο των δύο θέσεων επιμελητή β’. Ομως, μέχρι να βγουν οι προκηρύξεις και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, θα περάσει αρκετός καιρός.

Το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής ο Δήμος Πατρέων είχε καλέσει το προσωπικό του ιδρύματος και τους πολίτες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Μάλιστα, γιατροί του νοσοκομείου που βρέθηκαν στη διαδήλωση έκαναν λόγο για περίεργες μεθοδεύσεις, που έχουν ως σκοπό το κλείσιμο και τη συγχώνευση του Καραμανδάνειου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This