Τουρκικό σκάφος ύψωσε μέσα στο λιμάνι της Μυτιλήνης τη σημαία του Κεμάλ!

Η Τουρκία κλιμακώνει τις προκλήσεις και αμφισβητεί την κυριαρχία των νησιών μας ακόμα και με «απλούς» τουρίστες...

Must Read

Σε μια απίστευτη πρόκληση προχώρησε το απόγευμα της Δευτέρας το πλήρωμα ενός τουριστικού τουρκικού σκάφους που είχε δέσει στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Το ιστιοφόρο σκάφος είχε υψώσει θρασύτατα μια σημαία με τον σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ!

Η πρόκληση εντοπίστηκε άμεσα και παρενέβη το Λιμεναρχείο της Μυτιλήνης, ζητώντας να κατέβει η σημαία, η οποία εκτός από ξεκάθαρη πρόκληση, δεν προβλέπεται από τους κανόνες ναυσιπλοΐας.

Το πλήρωμα συμμορφώθηκε και κατέβασε τη σημαία, αφήνοντας μόνο την ελληνική.

Η πρόκληση αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ενεργειών από πλευράς Τουρκίας, η οποία δείχνει με κάθε τρόπο ότι αμφισβητεί την κυριαρχία των νησιών μας. Ακόμα και με «απλούς» τουρίστες…

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο πρόεδρος του Λεσβιακού Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης (ΛΟΙΑΘ) Νίκος Ταλλάς, σχολίασε για το περιστατικό:

«Ένα μεγάλο μπράβο στο Λιμενικό Μυτιλήνης που τα μάτια του είναι ανοιχτά σε θάλασσα αλλά και σε στεριά. Τουρκικό τουριστικό σκάφος που ελλιμενίζεται στο λιμάνι της Μυτιλήνης ύψωσε σε ιστίο του σε σημαία τον Κεμάλ. Αμέσως επενέβη και μπράβο του το λιμεναρχείο και κατέβηκε η σημαία με τη φωτό του Κεμάλ η οποία δεν προβλέπεται από τους κανόνες ναυσιπλοΐας. Και πάλι μπράβο στα παιδιά του λιμενικού που δεν τους ξεφεύγει τίποτα».

*φωτογραφία από https://www.facebook.com/nikos.tallas

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This