Προπαγανδίζουν ασταμάτητα τα φερέφωνα του Ερντογάν με στόχο τα νησιά μας

Βλέπουν «σοβαρό πρόβλημα ιδιοκτησίας» στα Δωδεκάνησα και καλούν σε «απόβαση σε δυο νησιά»!

Must Read

Σε άλλα επίπεδα έχει περάσει πια η διατεταγμένη υπηρεσία των τουρκικών ΜΜΕ, τα οποία συνεχώς ασχολούνται με την Ελλάδα και χρησιμοποιούν ολοένα και σκληρότερους, αλλά και γραφικότερους ισχυρισμούς για τα νησιά του Αιγαίου.

Για τον καθηγητή και στρατιωτικό αναλυτή Εράι Γκιουτσλουέρ, υπάρχει «θέμα κυριαρχίας» στα Δωδεκάνησα, όπως είπε στο Haber Global:

«Τα Δωδεκάνησα δόθηκαν προσωρινά στην Ιταλία, προσωρινά. Το 1947 τα νησιά τα οποία αποκαλούνται Δωδεκάνησα αφαιρούνται από την Ιταλία και δίνονται στην Ελλάδα… Δηλαδή νησιά τα οποία είχαν παραχωρηθεί προσωρινά και έπρεπε να επιστρέψουν σε εμάς, δόθηκαν στην Ελλάδα. Δηλαδή υπάρχει ήδη θέμα κυριαρχίας».

Εκτός όμως από αυτούς που αναλύουν θεωρίες ερμηνεύοντας τάχα το διεθνές δίκαιο, υπάρχουν και οι πιο… σκληροπυρηνικοί, αυτοί που ηχούν τα τύμπανα του πολέμου.

Ένας εξ αυτών είναι ο αναλυτής Χακάν Μπαϊράκτσι, ο οποίος μέσω του CNN Turk επιτέθηκε σε Ελλάδα και ΗΠΑ (επειδή λέει ότι οι βάσεις τους στην Ελλάδα απειλούν την Τουρκία…) και κάλεσε σε… απόβαση σε δύο νησιά για να βάλουμε μυαλό!

«Δεν έχουν υπολογίσει κάτι. Η Τουρκία για να αντιμετωπίσει αυτή το ρεζιλίκι, μπορεί να κάνει μια επιχείρηση εδώ, να ρίξει μια σφαλιάρα, να κάνει απόβαση σε δυο νησιά εδώ και να πει πως ‘εγώ δεν είμαι επιθετική χώρα’, τότε να ρεζιλευτεί η ελληνική εξωτερική πολιτική θα καταρρεύσει και η πολιτική των ΗΠΑ. Επιπλέον στην εσωτερική πολιτική θα πει πως ‘δεν επιτέθηκα στην Ελλάδα απλά της έδωσα μήνυμα πως αν συνεχίσεις την επιθετική πολιτική εγώ θα κάνω αυτά’».

Με τη σειρά του ο διευθυντής της Hurriyet Αχμέτ Χακάν σχολίασε επίσης την αμερικανική παρουσία στη χώρα μας:

«Μήπως η Ελλάδα γίνεται η πολιτεία των ΗΠΑ; Γιατί το λέμε αυτό; Διότι φαίνεται πως υπάρχει σχέδιο των ΗΠΑ που εκτελείται μέσω της Ελλάδας. Υπάρχουν σχεδόν 10 βάσεις και ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ‘’ποιον θέλουν να απειλήσουν με τόσες βάσεις που χτίζουν’’».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This