Συνοδός ασθενή επιτέθηκε και τραυμάτισε γιατρό στο Θριάσιο!

Μόλις 12 οι φύλακες στο νοσοκομείο, που συχνά τους ανατίθενται και χρέη... τηλεφωνητή!

Must Read

Συνεχείς είναι το τελευταίο διάστημα οι επιθέσεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, με τους ίδιους να αισθάνονται εντελώς απροστάτευτοι και να ζητάνε από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα προστασίας τους.

Τελευταίο περιστατικό η επίθεση από συνοδό ασθενή σε ειδικευόμενη παιδίατρο στο Παιδιατρικό ΤΕΠ του Θριασίου νοσοκομείου, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό της! Οι εργαζόμενοι στο Θριάσιο Νοσοκομείο αναφέρουν ότι το περιστατικό της πρόσφατης επίθεσης δεν είναι μεμονωμένο, καθώς τα περιστατικά επιθέσεων και τραυματισμών, σε βάρος εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες υγείας, συνεχώς αυξάνονται.

Είχαν προηγηθεί στο ίδιο νοσοκομείο άλλα περιστατικά, επιθέσεις στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου μας στις 20 Ιανουαρίου 2022, επίθεση και τραυματισμός γιατρού στις 24 Δεκεμβρίου 2021, η «εισβολή» ομάδας αυτοαποκαλούμενων «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος» στις 28 Αυγούστου 2021 και ο προπηλακισμός γιατρών στην Πνευμονολογική κλινική, με αφορμή τη διασωλήνωση ασθενούς με COVID και τη μεταφορά της σε ΜΕΘ COVID.

Όπως μάλιστα αναφέρουν οι εργαζόμενοι στο Θριάσιο: «Στην αύξηση των επιθέσεων σε βάρος συναδέλφων συμβάλλει η συνεχιζόμενη εκστρατεία συκοφάντησης των υγειονομικών ως συλλήβδην «διεφθαρμένων», ως δήθεν «συνυπεύθυνων» για την απαράδεκτη κατάσταση στις δημόσιες μονάδες υγείας».

Επισημαίνουν δε ότι, αν και έχουν επανειλημμένα θέσει το αίτημα της νομικής κάλυψης, σε περιπτώσεις επιθέσεων σε βάρος υγειονομικών, τόσο στην προηγούμενη όσο και στη σημερινή κυβέρνηση, δεν υπάρχει καμία απολύτως ανταπόκριση.

Μεγάλο είναι και το πρόβλημα φύλαξης στο νοσοκομείο, αφού από 23 φύλακες αρχικά, έχουν απομείνει μόνο 12 (οι 10 συμβασιούχοι)! Αποτέλεσμα είναι, για φύλαξη ολοκλήρου του νοσοκομείου, στις απογευματινές βάρδιες να υπάρχουν μόνο 3 φύλακες και στις νυχτερινές μόνο 2, που συχνά τους ανατίθενται και χρέη… τηλεφωνητή!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This