Εξαρθρώθηκε συμμορία αλλοδαπών που είχε «ρημάξει» σπίτια στην Αττική – Ξεπερνά τα 434.000 ευρώ η λεία τους!

Επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης ένας 73χρονος «νονός»

Must Read

Τουλάχιστον 47 διαρρήξεις σε σπίτια στην Αττική είχαν πραγματοποιήσει τα μέλη της συμμορίας αλλοδαπών που εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., με τη λεία τους να ξεπερνά τα 434.000 ευρώ συνολικά.

Σε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 8 Ιουνίου, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε διάφορες περιοχές του κέντρου της Αθήνας, συνελήφθησαν 12 αλλοδαποί, ηλικίας 26 έως 72 ετών, εκ των οποίων οι 11 είναι Γεωργιανοί και ο ένας Ιρακινός. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκε και ένας ακόμη αλλοδαπός, μέλος της οργάνωσης, ο οποίος είναι φυλακισμένος.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές άνω των 120.000 ευρώ, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, πλαστογραφίας, απείθειας και παραβάσεις της νομοθεσίας περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, περί όπλων, περί αλλοδαπών και του κώδικα αντιντόπινγκ.

Σύμφωνα με την έρευνα του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2021, είχαν συστήσει συμμορία που διέπραττε διαρρήξεις και κλοπές από σπίτια σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Η οργάνωση ήταν δομημένη στο πλαίσιο των Διεθνικών Εγκληματικών Ομάδων και Οργανώσεων του Ευρασιατικού Οργανωμένου Εγκλήματος («VOR V ZAKONE» (Thief in Law) κατά τη διεθνή ορολογία).

Αρχηγός της συμμορίας είναι ο 72χρονος συλληφθείς, ενώ 33χρονος συλληφθείς κατείχε το ρόλο του «επιχειρησιακού αρχηγού» της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς εφοδίαζε τα μέλη της με τα κατάλληλα διαρρηκτικά εργαλεία και κανόνιζε τον τρόπο και τη χρονική στιγμή που θα αποσταλούν στην αλλοδαπή τα κλοπιμαία αντικείμενα. Συμμετείχε δε ως φυσικός αυτουργός στις διαρρήξεις, ενώ τέλος είχε τη δυνατότητα να στηρίζει οικονομικά τα υπόλοιπα επιχειρησιακά μέλη, όταν αυτά είχαν τέτοια ανάγκη.

Ο τρόπος δράσης τους

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της μετέβαιναν με τα επιχειρησιακά τους αυτοκίνητα, αρχικά στην περιοχή που είχαν επιλέξει, όπου πραγματοποιούσαν κατοπτεύσεις των υποψήφιων οικιών και παρακολουθούσαν τις κινήσεις των περιοίκων και ενοίκων.

Στη συνέχεια στάθμευαν τα επιχειρησιακά οχήματα σε κοντινά σημεία και αφού έλεγχαν εάν απουσίαζαν οι ένοικοι από τα διαμερίσματα, προχωρούσαν στις διαρρήξεις αυτών. Βρίσκονταν σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία και μιλούσαν κωδικοποιημένα, ενώ τουλάχιστον ένα μέλος επιτηρούσε εξωτερικά την οικία.

Σημειώνεται, ότι τα μέλη της οργάνωσης κατείχαν ιδιαίτερη τεχνογνωσία και εξειδίκευση σχετικά με τους διαφόρους τύπους κλειδαριών και δεν άφηναν κανένα εμφανές ίχνος παραβίασης.

Στην κατοχή της συμμορίας και από τις έρευνες σε 10 σπίτια και 2 καταστήματα, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν: Τέσσερα πιστόλια, 2 περίστροφα, 259 φυσίγγια, συσκευή taser, 2 μαχαίρια, σπαθί, σιδερογροθιά, πλήθος κοσμημάτων, χρυσαφικών, ρολογιών, ηλεκτρονικών συσκευών, το χρηματικό ποσό των 8.347 ευρώ και 11 αυτοκίνητα.

Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 47 διαρρήξεις – κλοπές από οικίες, με το οικονομικό όφελος που αποκόμισε η οργάνωση από τη δράση της, να υπερβαίνει, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., το ποσό των 434.000 ευρώ.

Το σύνολο των συλληφθέντων έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις αστυνομικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα. Η έρευνα για την πλήρη εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας συνεχίζεται και σε συνεργασία με τους Διεθνείς Αστυνομικούς Οργανισμούς, εξετάζεται η διεθνής δράση της εγκληματικής οργάνωσης. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

  • Δείτε σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This