Γρηγόρης Λέων για Πάτρα: «Δεν βρίσκω το λόγο να επαναλαμβάνουμε συνεχώς τις ίδιες εξετάσεις»

«Η κατηγορουμένη αρνείται ότι χορήγησε η ίδια την κεταμίνη. Η περαιτέρω έρευνα θα δείξει αν το παιδί “χάθηκε” από την κεταμίνη ή όχι» είπε από την πλευρά του ο δικηγόρος της Πισπιρίγκου

Must Read

Την απόρριψη των αιτημάτων της πλευράς Πισπιρίγκου για επανεξέταση των φιαλιδίων αίματος της Τζωρτζίνας σχολίασε ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων.

Ο κ. Λέων αναφορικά με την τοποθέτηση του τοξικολόγου του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αριστείδη Τσατσάκη ο οποίος δεν αμφισβήτησε τα αρχικά αποτελέσματα των τοξικολογικών της Τζωρτζίνας, δήλωσε πως το γεγονός αυτό έχει την αξία του και τόνισε πως υπάρχουν «άνθρωποι που φτιάχνουν σενάρια πάνω στα οποία η κατηγορουμένη βρίσκει πάτημα και δημιουργεί ασάφειες, που είναι σαφώς υπέρ της».

Διαβάστε ακόμη: Απορρίφθηκε το αίτημα Πισπιρίγκου για επανεξέταση του αίματος της Τζωρτζίνας

Ο ιατροδικαστής θέλησε να διευκρινίσει πως όταν ζητήθηκε ο επανέλεγχος, ζητήθηκε με λάθος τρόπο από αυτούς που πιστεύανε στην κεταμίνη με μία έννοια «κεταμινολατρείας»: «Ενώ είχαμε αρνητικές τοξικολογικές και είχε διερευνηθεί η κεταμίνη και στο πρώτο και στο δεύτερο παιδί, προχωρήσαμε σε τρίτη εξέταση και εκεί αν είναι αρνητική όπως αναμένεται, νομίζω τότε δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία για το ότι τα δύο πρώτα παιδιά σχετίζονται με συγκεκριμένη ουσία. Το να σπείρουμε αμφιβολίες σε ασφαλή δεδομένα, θα μου επιτρέψετε να πω ότι δημιουργεί πολλά ερωτήματα».

«Η υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου με αυτήν των τεχνικών συμβούλων της θα πρέπει να συντονιστούν»

Στη συνέχεια, δήλωσε πως δεν έχει κατανοήσει πλήρως την υπεασπιστική γραμμή ως προς την κεταμίνη και είναι καλό να διευκρινιστεί, να λάβει μία ενιαία γραμμή η υπεράσπιση: «Η υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου με αυτήν των τεχνικών συμβούλων της θα πρέπει να συντονιστούν».

Ο Γρηγόρης Λέων διευκρίνησε πως καλό είναι να γίνουν περαιτέρω εξετάσεις τώρα που υπάρχουν όλα τα υλικά ώστε να εξαντληθεί κάθε περιθώριο, να επιβεβαιωθούν όλα τα ευρήματα αν και ο ίδιος εκτιμά πως δεν υπάρχει λόγος επαλήθευσης, εφόσον από την πρώτη εξέταση υπήρξε ασφαλές αποτέλεσμα για την κατάληξη της Τζωρτζίνας.

«Αν η κατηγορουμένη το θεωρεί μείζον ζήτημα, είναι δικαίωμά της να τις ζητά. Εφόσον θέλει μία πλήρη αλήθεια για το παιδί της καλό θα είναι να ψάξει και να συνεργαστεί και για τα δύο άλλα περιστατικά» κατέληξε.

Το δικό του σχόλιο για τις εξελίξεις έκανε και ο δικηγόρος της 33χρονης κατηγορούμενης, Όθων Παπαδόπουλος, τονίζοντας την ανάγκη να διευκρινιστεί αν η Τζωρτζίνα «έφυγε» από την χορήγηση κεταμίνης ή όχι.

«Δεν μπορούμε να προδικάσουμε την πορεία ενός αιτήματος. Δεν πρέπει, όμως, να αξιολογηθούν οι ενστάσεις οι επιστημονικές που υπάρχουν; Θέλουμε να φωτιστεί το ποια ήταν η αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας. Η κατηγορουμένη αρνείται ότι χορήγησε η ίδια την κεταμίνη. Η περαιτέρω έρευνα θα δείξει αν το παιδί “χάθηκε” από την κεταμίνη ή όχι. Αν δε “χάθηκε” από την κεταμίνη τότε τίθεται σε αμφισβήτηση η ιατροδικαστική έκθεση», ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος και συμπλήρωσε:

«Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ότι το καρδιακό επεισόδιο προκλήθηκε από κεταμίνη. Δε θέλουμε να παραταθεί η διαδικασία. Η ανακρίτρια απέρριψε το αίτημά μας επειδή το συγκεκριμένο εργαστήριο είχε υποστεί ζημιά από φυσικό φαινόμενο. Αυτό, βέβαια, δεν το επιβεβαιώνει ο υπεύθυνος του εργαστηρίου, που λέει ότι μπορεί να κάνει την εξέταση».

Όπως εξήγησε ο δικηγόρος της 33χρονης, ζητήθηκε να κλητευθεί ως μάρτυρας ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, καθώς είχε έρθει σε επαφή με νοσηλεύτρια που είχε γνωρίσει τη Τζωρτζίνα. «Ο ίδιος προθυμοποιήθηκε να καταθέσει. Μας είπαν ότι η δημοσιογραφική έρευνα δεν αποτελεί απόδειξη», υποστήριξε ο κ. Παπαδόπουλος.

«Η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι σε άσχημη κατάσταση ψυχολογικά»

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι σε άσχημη κατάσταση ψυχολογικά. «Θεωρεί ότι αδικείται από τα Μέσα Ενημέρωσης. Είναι πάντα σταθερή στο ότι δεν έχει σχέση με το θάνατο του παιδιού», εξήγησε και συνέχισε:

«Ζητήσαμε να κληθεί για συμπληρωματική κατάθεση ο καρδιολόγος του Ωνασείου. Η ώρα θανάτου είναι σημαντική. Η κεταμίνη ενεργεί στον οργανισμό σε συγκεκριμένο διάστημα. Εντοπίζοντας τον ακριβή χρόνο θανάτου, μπορούμε να δούμε πότε χορηγήθηκε η κεταμίνη».

Ο δικηγόρος κατέληξε λέγοντας: «Στόχος μας να αποδείξουμε ότι η μητέρα δεν έχει χορηγήσει την κεταμίνη. Αν αποδειχτεί ότι η κεταμίνη δεν είναι η αιτία θανάτου του παιδιού, κακώς συζητάμε για αυτήν, δεν υπάρχει αμέλεια από τους γιατρούς, δεν υπάρχει πρόθεση από τη μητέρα, και ανατρέπεται η αιτία θανάτου. Η θέση της κατηγορουμένης είναι πάντα η ίδια. Πρώτη φορά άκουσε τη λέξη κεταμίνη λίγο πριν τη σύλληψή της».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This