Στέλιος Φενέκος: «Ο Ερντογάν θα δημιουργήσει προσχεδιασμένο επεισόδιο»

Must Read

Οι προκλήσεις από την πλευρά του Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται πως δεν έχουν τέλος, με τον Τούρκο πρόεδρο να εξαπολύει νέο κρεσέντο εμπρηστικών δηλώσεων κατά του Έλληνα πρωθυπουργού, εκτοξεύοντας, παράλληλα, και βολές κατά της Δύσης.

Δείτε ακόμη: Ο Ερντογάν ξεσπαθώνει κατά του Μητσοτάκη, εκτοξεύοντας νέες απειλές: «Θα πάθετε ό,τι και οι πρόγονοί σας»!

Το δικό του σχόλιο για το κλίμα που επικρατεί έκανε ο υποναύαρχος ε.α. Στέλιος Φενέκος: «Ο Ερντογάν έχει πλέον ξεφύγει. Εμείς είμαστε σε αμυντική στάση, αλλά πιστεύω ότι πρέπει επιτέλους να επικαλεστούμε όλες τις προβλέψεις της Συνθήκης της Λωζάνης, και όχι μόνο αυτές που συμφέρουν τον Ερντογάν και τις διαστρεβλώνει. Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι συγκεκριμένη. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να είμαστε μόνιμα σε αμυντική στάση απέναντι στην Τουρκία. Η Συνθήκη της Λωζάνης του απαγορεύει και να πετάει πάνω από τα νησιά μας. Δε μιλάει για αποστρατικοποίηση για τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου. Δίνει το δικαίωμα της αυτοάμυνας και του στρατού επάνω στα νησιά και τη δυνατότητα να επικαλεστούμε το άρθρο 51 για αυτοάμυνα».

«Ο Ερντογάν θα δημιουργήσει προσχεδιασμένο επεισόδιο»

Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου ο υποναύαρχος ε.α. είπε: «Η έννοια του θερμού επεισοδίου είναι ότι συμβαίνει κάτι τυχαίο και οδηγεί σε σύγκρουση. Αν κάνει κάτι ο Ερντογάν θα είναι προσχεδιασμένο. Θα είναι μια προβοκατόρικη ενέργεια πάνω στην οποία θα προσπαθήσει να χτίσει. Πιστεύω ότι δε θα υπάρξει μεγαλύτερη κλιμάκωση από κάποιου συμβολικού χαρακτήρα δράσεις, και αν υπάρξει οποιαδήποτε σύγκρουση την αξιολογώ στο επίπεδο όπως έγινε με τα Ίμια, θα είναι τέτοιας μορφής. Ίσως επιχειρήσει να κάνει κάτι σε μια βραχονησίδα, με την αφορμή ενδεχομένως μιας ομάδας μεταναστών, μπορεί να αμφισβητήσει αρμοδιότητες, με σκοπό να “γκριζάρει” το Αιγαίο ή να πάρει κάποια δήλωση από τον ΓΓ του ΝΑΤΟ. Ο Στόλτενμπεργκ κατά την άποψή μου γέρνει υπέρ της Τουρκίας».

«Από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, ο Ερντογάν κάτι περιμένει, κάποιες δηλώσεις υποστήριξης και ενδεχομένως και κάποια μέτρα υποστήριξης», ανέφερε κλείνοντας ο κ. Φενέκος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This