Σκάνδαλο Novartis: Γκρεμίστηκε το μισό κατηγορητήριο από την πρόταση της εισαγγελέως

Καμιά κατηγορία για Παπαδάκου, Βαξεβάνη, Φιλιππάκη

Must Read

Κατέρρευσε το μισό κατηγορητήριο από την πρόταση της εισαγγελέως του Ειδικού Δικαστηρίου περί ποινικής ευθύνης υπουργών Ελένη Μετσοβίτου- Φλουρή για το σκάνδαλο Novartis.

H εισαγγελέας πρότεινε απαλλαγή των κατηγοριών για τον εκδότη Ιωάννη Φιλιππάκη, τον εκδότη και δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη και τους δημοσιογράφους Γιάννα Παπαδάκου και Αλέξανδρο Τάρκα.

Αντίθετα, πρότεινε την παραπομπή της Ελένης Τουλουπάκη, των δυο εισαγγελέων-συνεργατών της και του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Συγκεκριμένα, η εισαγγελική λειτουργός σε πολυσέλιδη πρόταση που υπέβαλε στο Δικαστικό Συμβούλιο προτείνει να παραπεμφθούν σε δίκη ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, οι τρεις εισαγγελείς, Ελένη Τουλουπάκη που χειρίστηκε την προκαταρκτική έρευνα και απέστειλε τον φάκελο για τους πολιτικούς στη Βουλή, όπως και οι συνεργάτες της, επίκουροι εισαγγελικοί Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης.

Επί της εισαγγελικής πρότασης τον τελικό λόγο για την παραπομπή ή μη των εμπλεκομένων στην υπόθεση της Novartis θα έχει το Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου, το οποίο θα εκδώσει σχετικό αμετάκλητο βούλευμα.

Σε δήλωσή της η Γιάννα Παπαδάκου αναφέρει: «Η σημερινή πρόταση της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ελένης Μετσοβίτου, να μη γίνει κατηγορία σε βάρος μου, αλλά και των άλλων δημοσιογράφων, για τη δήθεν σκευωρία της υπόθεσης Παπαγγελόπουλου – Mioni, είναι η πρώτη δικαίωση για τις άδικες κατηγορίες σε βάρος μας με μοναδικό στοιχείο ότι ως ερευνητές δημοσιογράφοι, κάναμε τη δουλειά μας. Αποκαλύψαμε την πορεία του μαύρου πολιτικού χρήματος, και αποφέραμε με τα δημοσιεύματα μας και τις εκπομπές μας δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στα ελληνικά δημόσια ταμεία. Η υπόθεση της σκευωρίας και της στημένης δίωξης σε βάρος μας δεν έχει τελειώσει, εκκρεμεί άλλωστε το βούλευμα του Πενταμελούς Συμβουλίου του Ειδικού δικαστηρίου για την τελική κρίση. Δείχνει όμως, ότι ο αγώνας για να αποδείξουμε το αυτονόητο, την αθωότητά μας δηλαδή, είχε απήχηση στη Δικαιοσύνη και έδειξε ότι τελικά υπάρχει ελπίδα! Η πρόταση για παραπομπή των εισαγγελέων και του πρώην υπουργού δείχνει ότι η σκευωρία της σκευωρίας συνεχίζεται! Πάντως, και το ρεπορτάζ συνεχίζεται!».

 

Aπό πλευράς του ο εκδότης και δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης τόνισε: «Απαλλακτική πρόταση έκανε η Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ελένη Μετσοβίτου για μένα και τους άλλους δημοσιογράφους στην υπόθεση #Novartis. Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο ενοχής σε αντίθεση με όσα έλεγε η στημένη δίωξη».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This