Άρειος Πάγος: Στο… μικροσκόπιο η ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς

Κρίσιμη απόφαση για το ρεύμα

Must Read

Μέσα στις επόμενες ημέρες, πιθανότατα την ερχόμενη Δευτέρα, θα αποφασίσει ο Άρειος Πάγος ως προς το νομικό ζήτημα που έχει ανακύψει με τη ρήτρα αναπροσαρμογής στα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας.

Τριμελής επιτροπή του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας εξέτασε σήμερα κεκλεισμένων των θυρών το όλο θέμα και θα αποφασιστεί εντός των επόμενων ημερών αν θα κριθεί σε πιλοτική δίκη, όπως ζητά η ΔΕΗ, ώστε να μην βγαίνουν αντιφατικές αποφάσεις από τα δικαστήρια της χώρας.

Μέχρι στιγμής έχει κατατεθεί συλλογική αγωγή από το ΙΝΚΑ και η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη η ρήτρα που μεταφέρει στα οικιακά τιμολόγια την αύξηση του κόστους παραγωγής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Παρέμβαση υπέρ της κατάργησης της ρήτρας αναπροσαρμογής έχει κάνει ο πρόεδρος της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας Δημήτρης Βερβεσός.
Μέχρι την Παρασκευή τα ενδιαφερόμενα μέρη θα καταθέσουν υπομνήματα και στη συνέχεια θα αποφασίσει η τριμελής επιτροπή του Αρείου Πάγου ως προς την τύχη των αγωγών για τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Υπενθυμίζεται πως το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας εξέδωσε πρόσφατα προσωρινή διαταγή με την οποία έγινε εν μέρει δεκτό σχετικό αίτημα καταναλωτικών οργανώσεων και απαγορεύτηκε προσωρινά η διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περίπτωση μη καταβολής της ρήτρας αναπροσαρμογής, στα οικιακά τιμολόγια Γ1 και Γ1Ν των ευάλωτων πελατών. Η εν λόγω δικαστική απόφαση έχει ισχύ μέχρι τη συζήτηση της αγωγής των καταναλωτικών οργανώσεων, στις 6 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This