Συνεχίζουν τις διορθώσεις των… μισών συντάξεων!

Η κυβέρνηση επιχειρεί να υποβαθμίσει τα κραυγαλέα λάθη που έγιναν λόγω λάθους στον επανυπολογισμό

Must Read

Το υπουργείο Εργασίας και ο ΕΦΚΑ αναγκάστηκαν να διορθώσουν τα κραυγαλέα λάθη που οδηγούν σε μειωμένες συντάξεις λόγω ελλιπούς ή μη επανυπολογισμού των συντάξεων, εξαιτίας της εμπλοκής της Δικαιοσύνης έπειτα από ενέργειες του ΕΝΔΙΣΥ.

Ενώ επιμένει να υποβαθμίζει την έκταση του… εγκλήματος, κάνοντας λόγο για μεμονωμένες περιπτώσεις, το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων έδωσε στη δημοσιότητα άλλα δύο ενημερωτικά σημειώματα συνταξιούχων οι οποίοι στο εξής θα λαμβάνουν σημαντικά μεγαλύτερες αποδοχές.

1η περίπτωση

Συνταξιούχος πρώην εργαζόμενη της Ολυμπιακής είχε αποστείλει εξώδικο μέσω του ΕΝΔΙΣΥ στον e-ΕΦΚΑ για να διορθωθεί η προσαύξηση των εισφορών. Αρχικά ο επανυπολογισμός έγινε με 20%, όπως σε όλους τους συνταξιούχους. Μετά το εξώδικο έπρεπε ο e-ΕΦΚΑ να προσθέσει στο ασφάλιστρο άλλες 23,3 ποσοστιαίες μονάδες, αφού για τη συγκεκριμένη συνταξιούχο το ασφάλιστρο ήταν 43,3% (αεροσυνοδός).

Όμως, ο e-ΕΦΚΑ διόρθωσε το αρχικό λάθος με νεότερο λάθος. Ειδικότερα, πρόσθεσε μόνο 12 ποσοστιαίες μονάδες επί του αρχικού ασφαλίστρου, φτάνοντας στο 32% και όχι στο 43,3%, όπως θα έπρεπε και όπως ορίζει ο νόμος. Το ανταποδοτικό μέρος της σύνταξης πριν από τη διόρθωση ήταν 932,31. Μετά τη διόρθωση που έκανε ο e-ΕΦΚΑ αυξήθηκε στα 1.373,54, δηλαδή αυξήθηκε κατά 441,23 ευρώ. Όμως, αν γινόταν σωστά η διόρθωση στον επανυπολογισμό, θα έπρεπε η συνταξιούχος να λάβει στο ανταποδοτικό σκέλος της σύνταξής της 1.789,38 ευρώ, δηλαδή 857,07 ευρώ περισσότερα. Άρα, ακόμα και μετά την παρέμβαση του e-ΕΦΚΑ, δόθηκαν 415,84 ευρώ λιγότερα από όσα θα έπρεπε! Η συγκεκριμένη συνταξιούχος είχε 11.447 ημέρες ασφάλισης. Από αυτές, οι 6.197 ημέρες ασφάλισης είχαν το πρόσθετο ασφάλιστρο.

2η περίπτωση

Πρώην εργαζόμενος της Ολυμπιακής, νυν συνταξιούχος, είχε αρχικά ανταποδοτικό μέρος της κύριας σύνταξης 666,72 ευρώ. Ύστερα από εξώδικο του ΕΝΔΙΣΥ, ο e-ΕΦΚΑ εφάρμοσε σωστά τον νόμο και προέκυψε ανταποδοτική σύνταξη 1.110,09 ευρώ. Δόθηκαν δηλαδή 443,47 ευρώ περισσότερα. Ο εν λόγω συνταξιούχος έλαβε ήδη τη νέα, αυξημένη του σύνταξη, με αυτές τις αναπροσαρμογές, στις μεικτές του αποδοχές.

Το ΕΝΔΙΣΥ σε ανακοίνωσή του ζητά να γίνει ο επανυπολογισμός στο σύνολο των συντάξεων όπου έχει εντοπιστεί το λάθος, «εδώ και τώρα. Όμως οι διορθώσεις να πραγματοποιηθούν με τον σωστό και όχι με λάθος τρόπο! Διαφορετικά, η ταλαιπωρία για δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους δεν έχει τελειωμό.

Επιτέλους, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης και η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Έλεος πια. Σταματήστε να ταλαιπωρείτε τους συνταξιούχους». Τέλος, το ΕΝΔΙΣΥ ζητάει να δοθούν και τα αναδρομικά που οφείλονται για τον επανυπολογισμό από 1/1/2019 και μετά και αφορούν όλες τις περιπτώσεις όπου γίνονται διορθώσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This