«Είναι σίγουρο ότι θα εμβολιαστούμε όλοι με τέταρτη δόση από Σεπτέμβρη»!

«Μπορεί να χρειαστεί να ενεργοποιηθούν πολλά μέτρα αλλά μπορεί να μην ενεργοποιηθεί τίποτα»

Must Read

Θάνος Πλεύρης και Ματίνα Παγώνη έδωσαν έναν… οδικό χάρτη για το πώς θα πάει η κατάσταση με τον κορωνοϊό από τον Σεπτέμβριο, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά αυτό που πλέον έχουν καταλάβει οι περισσότεροι.

Ότι δηλαδή η τέταρτη δόση του εμβολίου θα είναι για όλους και πως με την έξοδο των τουριστών από τη χώρα μας, η πιθανότητα λήψης νέων περιοριστικών μέτρων είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, βρισκόμαστε εν μέσω ενός «θερινού κύματος κορωνοϊού», αλλά (σ.σ. προς Θεού με τόσους τουρίστες), «δεν φαίνεται ότι θα ασκηθεί πίεση το Σύστημα Υγείας ώστε να οδηγήσει σε λήψη περιοριστικών μέτρων. Σε όλα τα μοντέλα που τρέχουμε δεν δείχνουν δυναμικές που θα πιέσουν το σύστημα υγείας για να χρειαστεί να πάρουμε μέτρα. Τα κρούσματα ως κρούσματα, είναι ένα κεφάλαιο. Το θέμα είναι κατά πόσο μετατρέπονται σε νοσηλείες. Προφανώς θα είναι περισσότερες αλλά δεν φαίνεται δυναμική πίεσης του συστήματος υγείας».

Για την αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται τελευταία, ο Υπουργός Υγείας τόνισε ότι οφείλεται «στην κινητικότητα αλλά και στις μεταλλάξεις που είναι πιο μεταδοτικές». Και πρόσθεσε ότι λόγω της μεταδοτικότητας των συγκεκριμένων στελεχών του κορωνοϊού «είναι ανούσια τα περιοριστικά μέτρα».

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο κ.Πλεύρης όμως, από Σεπτέμβριο… βλέπουμε: «Θα υπάρξει ένας σχεδιασμός από Σεπτέμβριο καθώς αναμένεται άνοδος κρουσμάτων και αναλόγως της πίεσης που θα ασκηθεί μπορεί να χρειαστεί να ενεργοποιηθούν πολλά (μέτρα) αλλά μπορεί να μην ενεργοποιηθεί τίποτα».

Στην ΕΡΤ μίλησε η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, η οποία όχι απλά προετοίμασε το έδαφος για την τέταρτη δόση σε όλους, αλλά το παρουσίασε και ως δεδομένο:

«Οι ομάδες υψηλού κινδύνου θα είναι οι πρώτες που θα πρέπει να εμβολιαστούν. Είναι σίγουρο ότι θα εμβολιαστούμε όλοι με τέταρτη δόση από Σεπτέμβρη. Αυτό που περιμένουμε είναι ότι τα εμβόλια θα είναι αναπροσαρμοσμένα και πολύ καλύτερα. Τον Σεπτέμβριο θα ανοίξουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Πρέπει να είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι. Δεν θα περιμένουμε τελευταία στιγμή για να κάνουμε ανακοινώσεις. Ο ιός είναι εδώ. Κανείς δεν είπε ότι έφυγε».

Σε ότι αφορά την άνοδο των κρουσμάτων, η κ.Παγώνη σχολίασε: «Τα κρούσματα έχουν ανέβει. Είναι αναμενόμενο. Κινητικότητα υπάρχει, τουρισμός υπάρχει. Αυτό που έχει σημασία είναι να μην έχουμε αύξηση βιοδεικτών, των θανάτων και των διασωληνωμένων. Η αύξηση της θετικότητας δεν προβληματίζει τους ειδικούς γιατί έχουμε πλέον στη διάθεσή μας και τα αντιικά φάρμακα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This