Επικοινωνιακό σόου με αγωγή κατά της Novartis – Επιμένουν ότι δεν χρηματίστηκαν πολιτικοί

Προσπαθούν να διαψεύσουν και τις έρευνες των ΗΠΑ!

Must Read

Αφού πέρασαν σχεδόν δύο χρόνια από τον εξωδικαστικό συμβιβασμό της Novartis στις ΗΠΑ σχετικά με το σκάνδαλο στη χώρα μας, η κυβέρνηση η οποία εκτέθηκε προσπαθώντας να «φιμώσει» όσους αποκάλυψαν το φαγοπότι, πλέον καταθέτει αγωγή κατά της φαρμακοβιομηχανίας για την ζημία που υπέστη το ελληνικό Δημόσιο, ζητώντας αποζημίωση 214 εκατομμυρίων ευρώ.

Ωστόσο, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιμένει να βγάζει «λάδι» τα πολιτικά πρόσωπα, υποστηρίζοντας ότι οι μόνοι που χρηματίστηκαν, ήταν οι γιατροί. Όπως ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης «το ελληνικό δημόσιο κατέθεσε αγωγή κατά της Novartis διεκδικώντας ποσό 214 εκ. ευρώ για την ηθική βλάβη που έχει υποστεί το ελληνικό δημόσιο από τις πράξεις που η ίδια η εταιρεία έχει ομολογήσει στις ΗΠΑ και αφορούν στο χρηματισμό γιατρών».

Δηλαδή αναγνωρίζουν ότι υπάρχει σκάνδαλο, αλλά βγάζουν από το κάδρο των ευθυνών τα πολιτικά πρόσωπα, παρά τις αποκαλύψεις για το παραποιημένο έγγραφο του FBI, από το οποίο σβήστηκε το όνομα του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος κατονομάστηκε ότι πήρε μίζες από τη Novartis.

Αξιοσημείωτο είναι δε, το γεγονός ότι ο εξωδικαστικός συμβιβασμός στις ΗΠΑ δεν μιλά μόνο για χρηματισμούς γιατρών αλλά και Ελλήνων αξιωματούχων, τους οποίους η κυβέρνηση επιχείρησε να πείσει ότι είναι… γιατροί!

Την ίδια ώρα προκαλεί μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι ο Θάνος Πλεύρης κάνει λόγο για βλάβη ύψους 214 εκατ. ευρώ, ενώ για το σκάνδαλο Novartis έχουν παραπεμφθεί σε δίκη μόλις δύο γιατροί! Δηλαδή μόνο δύο γιατροί προκάλεσαν τόσο μεγάλη βλάβη στο Δημόσιο;

Υπενθυμίζεται ότι στη γνωμοδότησή του το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους που είχε υπογραφεί 29 Δεκεμβρίου του 2020, προς το υπουργείο Οικονομικών ζητούσε από το Δημόσιο να προχωρήσει σε δικαστικές ενέργειες κατά της Novartis και αλλά και να εξεταστεί η περίπτωση αποκλεισμού της Novartis από την διαδικασία σύναψης συμβάσεων με το Δημόσιο, τα νομικά πρόσωπα και τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης και εγγραφής της στον κατάλογο των αποκλεισθέντων οικονομικών φορέων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This