Κύμα συμπαράστασης για την Ιωάννα του Μίκη που μένει στον δρόμο

Must Read

Τεράστιο κύμα συμπαράστασης σε όλη την Ελλάδα έχει δημιουργηθεί μετά το αποκλειστικό ρεπορτάζ της «Espresso» την Παρασκευή 17/6/22 για τη συνταξιούχο δημοσιογράφο και στενή συνεργάτιδα του Μίκη Θεοδωράκη, Ιωάννα Κολοβού, που χάνει την πρώτη κατοικία της για χρέη 15.000 ευρώ στην Εθνική Τράπεζα.

  • Από τον Βαγγέλη Καράλη

Χθες φίλοι της Ιωάννας και μέλη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας βρέθηκαν έξω από την εταιρία Αirbnb στη Νέα Φιλαδέλφεια που πήρε το σπίτι της στον πλειστηριασμό, ζητώντας από τον ιδιοκτήτη μια πιο ανθρώπινη αντιμετώπιση, ώστε η γυναίκα, που ζει με το αυτιστικό παιδί της, να μη μείνει άστεγη. Το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο της άτυχης γυναίκας πλειοδοτήθηκε για 94.000 ευρώ, με τον ιδιοκτήτη της εταιρίας Αirbnb να δείχνει αμετανόητος, απειλώντας τη δημοσιογράφο ότι θα την πετάξει έξω από το σπίτι μέχρι το τέλος του μήνα!

Η «Espresso» βρέθηκε στο σημείο διαμαρτυρίας, με την Ιωάννα Κολοβού να δηλώνει χαρακτηριστικά: «Από την πρώτη στιγμή και φίλοι και η Ενωτική Πρωτοβουλία ήταν στο πλευρό μου! Σήμερα από νωρίς στο σπίτι μου ήρθε πολύς κόσμος να με στηρίξει και τώρα, εδώ στην εταιρία Αirbnb, που έχει δηλωμένη ως έδρα, αλλά δεν είναι… κανείς. Ευτυχώς δεν με ενόχλησε κάποιος μέχρι σήμερα για να με βγάλει έξω από το σπίτι μου. Η δημοσιότητα τους ενοχλεί και περιμένουν ότι το θέμα θα κατακαθίσει, αλλά δεν πρόκειται να το βάλουμε κάτω, καθώς και η ΕΣΗΕΑ και η Ενωτική Πρωτοβουλία, αλλά και δεκάδες απλοί πολίτες βρίσκονται στο πλευρό μου. Θα κινηθούμε δικαστικά κάνοντας διακοπή της κατάσχεσης και μετά θα προχωρήσουμε στην αναστολή του πλειστηριασμού, καθώς υπάρχουν πολλά λάθη που έχουν εντοπίσει οι δικηγόροι μου. Μετά το ρεπορτάζ της “Espresso” -και σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για αυτό- υπήρξε ένα τεράστιο κύμα αγάπης και στήριξης προς το πρόσωπό μου και από ανθρώπους που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με εμένα. Κόσμος άρχισε να μαζεύει χρήματα για να με βοηθήσει. Τους ευχαριστώ πολύ, αλλά δεν ζητάω κάποια ελεημοσύνη. Προτιμώ τα χρήματα που συγκεντρώνονται να δοθούν σε φιλανθρωπίες. Εγώ θέλω το αυτονόητο, να προστατευτεί η πρώτη κατοικία»!

Από την άλλη, η Τόνια Κατερίνη, μέλος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατά των Πλειστηριασμών, δήλωσε ότι θα είναι στο πλευρό της μέχρι να βρεθεί λύση: «Εχουμε έρθει στη Νέα Φιλαδέλφεια, που είναι η έδρα της εταιρίας Αirbnb που πήρε το σπίτι της Ιωάννας στον πλειστηριασμό, για να ζητήσουμε να υπάρξει μια πιο ανθρώπινη αντιμετώπιση προς τη γυναίκα που χάνει το σπίτι της, παρατείνοντας τη διαμονή για έναν χρόνο, ώστε να μπορέσει να βρει να μείνει κάπου αλλού. Παρ’ όλα αυτά, σε επικοινωνία που ήρθαμε με τον δικηγόρο της εταιρίας μάς είπε ότι ο ιδιοκτήτης ζητάει μέχρι το τέλος του μήνα να έχει φύγει από το σπίτι της. Εμείς θα είμαστε στο πλευρό της, κάνοντας κινητοποιήσεις και πιέζοντας τον ιδιοκτήτη μέχρι να δεχτεί την πρόταση της Ιωάννας!»

Η «Espresso», που από την πρώτη στιγμή ανέδειξε το πρόβλημα της αγαπημένης φίλης και συνεργάτιδας του Μίκη Θεοδωράκη, παρακολουθεί στενά το ρεπορτάζ μέχρι να βρεθεί λύση για την Ιωάννα Κολοβού.

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This