Φονικές πλημμύρες Μάνδρας: Σήμερα οι ποινές για τους 8 ενόχους

Ποια είναι η διαδικασία

Must Read

Έφτασε η ώρα για την τιμωρία που θα επιβληθεί σε όσους αποδόθηκαν οι ευθύνες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο για την φονική πλημμύρα στην Μάνδρα το Νοέμβριο του 2017. 

Σήμερα, Πέμπτη 23/6, η διαδικασία θα ξεκινήσει με την πρόταση της Εισαγγελέως Έδρας επί των αιτημάτων που υπέβαλαν οι οκτώ κριθέντες ένοχοι κατηγορούμενοι για την αναγνώριση ελαφρυντικών. Αφού το δικαστήριο κρίνει το θέμα των ελαφρυντικών η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά το μεσημέρι με την ανακοίνωση των δικαστών επί των ποινών που θα επιβληθούν και της ποινικής μεταχείρισης καθενός καταδικασθέντα.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο πρόκειται να ανακοινώσει την απόφασή του για τις ποινές που θα επιβληθούν στους οκτώ κατηγορούμενους που σύμφωνα με την απόφαση για την Μάνδρα, κρίθηκαν ένοχοι για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της πλημμύρας, της ανθρωποκτονίας και σωματικών βλαβών από αμέλεια. Πρόκειται για δύο αντιπεριφερειάρχες, κατά τον επίμαχο χρόνο, την τότε δήμαρχο Μάνδρας και πέντε τότε στελέχη, της Πολεοδομίας και της Υπηρεσίας αστυνόμευσης ρεμάτων.

Η υπόθεση αφορά το έντονο πλημμυρικό φαινόμενο που έπληξε την περιοχή τα ξημερώματα της 15ης Νοεμβρίου 2017 μετά από έντονη νεροποντή που είχε εκδηλωθεί από τη νύχτα. Η φονική πορεία των υδάτων που πέρασε μέσα από την πόλη της Μάνδρας κόστισε την ζωή 25 ανθρώπων ενώ προκάλεσε τεράστιες υλικές καταστροφές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This