Δεν απειλούνται οι μονές του Αγίου Όρους από τη φωτιά

Must Read

Με έξι αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, σε συνδυασμό με τις ενισχυμένες δυνάμεις από Πυροσβεστική και Στρατό, η φωτιά που ξέσπασε χθες αργά το βράδυ στην περιοχή Άγιος Ανδρέας του Αγίου Όρους, φαίνεται να οριοθετείται. Ωστόσο, ανησυχία προκαλούν τα δύο μέτωπα στα οποία καίει.

Στο σημείο επιχειρούν 112 πυροσβέστες, 35 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, αλλά και μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού και παρότι οι φλόγες είναι σε δύσβατο σημείο, δεν φαίνεται να απειλούν μονές του Αγίου Όρους.

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πολιτικός υποδιοικητής του Αγίου Όρους, Αρίστος Κασμίρογλου, οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν με μεγάλη δυσκολία, καθώς τα πύρινα μέτωπα βρίσκονται σε ιδιαίτερα δύσβατη δασική περιοχή. Ωστόσο, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα τεθεί σύντομα υπό έλεγχο, καθώς -όπως εξήγησε- στην κατάσβεση συμμετέχει μεγάλος αριθμός πυροσβεστών και εναέρων μέσων, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στην περιοχή δεν πνέουν πλέον ισχυροί άνεμοι.




 

*φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This