«Τον πατέρα μου τον απήγαγαν, δεν είναι κατάσκοπος» – Ξεσπά ο γιος του 67χρονου Έλληνα που φυλακίστηκε στην Τουρκία

Η οικογένεια του άτυχου εμπόρου είναι πεπεισμένη ότι πρόκειται για μια καθαρά προβοκατόρικη ενέργεια από πλευράς Τουρκίας

Must Read

Για εμπόριο χαλιών πήγε στην Τουρκία ο Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, Έλληνας πολίτης συριακής καταγωγής, και εντελώς αναπάντεχα κατέληξε «σιδηροδέσμιος» σε τουρκική φυλακή, με την κατηγορία της… κατασκοπείας!

«Κρατείται για κατασκοπεία και εμείς δεν ξέρουμε καν αυτό το πράγμα, δηλαδή ο πατέρας μου δεν έχει καθόλου καμία σχέση με τέτοια», ξεσπά ο Αμπντούλ, γιος του άτυχου εμπόρου χαλιών, μιλώντας στο MEGA. Ο 67χρονος Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα πριν από 40 μέρες ταξίδεψε στην Τουρκία, για να επισκεφθεί με τον συνεργάτη του μια έκθεση χαλιών και να συνάψει εμπορικές συμφωνίες στην πόλη Γκαζιαντέπ, στην Νοτιοανατολική Ανατολία. Έκτοτε, η οικογένειά του αγνοεί τα ίχνη του.

«Την Τετάρτη 18 Μαΐου στις εννέα και κάτι τον απήγαγαν. Αστυνομία, ήταν μαζί με το συνέταιρό του. Τους πήραν και τους δύο. Είπαν πως ήταν αστυνομία αλλά ήταν με πολιτικά ρούχα. Τους πήραν από τον δρόμο, περπατούσαν έξω από το ξενοδοχείο και τους πήραν από εκεί», αναφέρει ο γιος του 67χρονου. Λίγη ώρα αργότερα, οι τουρκικές Αρχές αφού έλεγξαν τα έγγραφά τους, άφησαν ελεύθερο τον συνεργάτη του, όχι όμως τον 67χρονο. Ο συνεργάτης του ενημέρωσε την ίδια στιγμή την οικογένεια του Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα στην Ελλάδα.

«Έχεις επικοινωνήσει από τότε με τον πατέρα σου;», ρωτά ο δημοσιογράφος. «Καθόλου μα καθόλου. Μιλήσαμε με την αστυνομία εκείνο το βράδυ και την επόμενη μέρα μιλήσαμε και με την πρεσβεία. Στην αρχή μας είπαν ότι δεν ήταν αστυνομία αυτοί που τον πήραν, ήταν απαγωγή και ότι θα μας ζητήσουν λύτρα. Λύτρα δεν μας ζήτησε κανένας. Τον συνέλαβαν σαν κατάσκοπο», απαντά ο ίδιος. Χθες, Σάββατο, ο Αμπντούλ, έκπληκτος, ενημερώθηκε από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης πως ο πατέρας του συνελήφθη, τελικά, από μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας ως κατάσκοπος.

Το Υπουργείο Εξωτερικών είπε πως δεν μπορεί να βοηθήσει

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι ο Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, προσποιούνταν τον επιχειρηματία στην Τουρκία, διενεργούσε όμως, όπως διατείνονται, κατασκοπεία για λογαριασμό της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Ελλάδας. «Το Υπουργείο Εξωτερικών δεν μας είπε τίποτα, μας είπαν ότι μάλλον τον κρατά η τούρκικη κυβέρνηση. Αυτό μας είπαν, μάλλον ανεπίσημα δηλαδή, και ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα και να βρούμε δικηγόρο εκεί στην Τουρκία», σχολιάζει ο Αμπντούλ.

Ο Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, ο οποίος ζει στην Ελλάδα από το 1987, αρχικά δούλευε ως έμπορος μάρμαρων, ενώ, στη συνέχεια επέκτεινε τις δραστηριότητές του εισάγοντας χαλιά. Είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών και πραγματοποιούσε ολιγοήμερα ταξίδια στην Τουρκία λόγω της δουλειάς του. «Προσπαθούν οι τουρκικές Αρχές για να κάνουν κάποιο πρόβλημα εδώ με την Ελλάδα και δεν είναι καθόλου σωστό να το κάνουν με έναν αθώο άνθρωπο, που αυτό έχει γίνει είναι αθώος ο άνθρωπος. Τον ενδιαφέρει η δουλειά του», προσθέτει ο γιος του.

Σαράντα ημέρες κρατά ήδη η αγωνιά για την οικογένεια του Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, με τους δικούς του να είναι πλέον πεπεισμένοι ότι πρόκειται για μια καθαρά προβοκατόρικη ενέργεια από την πλευρά της Τουρκίας.

  • Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This