Τουρκία: Στη φυλακή Έλληνας πολίτης που κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ της χώρας μας

Οι τουρκικές Αρχές υποστηρίζουν ότι συνέλεγε πληροφορίες για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, αλλά και για Σύρους πρόσφυγες και Γκιουλενιστές επιχειρηματίες που έχουν καταφύγει στην Ελλάδα

Must Read

Προφυλακίστηκε ο επιχειρηματίας Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, ο οποίος συνελήφθη στην Τουρκία και οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή, κατηγορούμενος για κατασκοπεία υπέρ της Ελλάδας!

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Αμπάρα, ο οποίος είναι Έλληνας πολίτης, οδηγήθηκε με τεθωρακισμένο όχημα της Αστυνομίας στον ανακριτή, ο οποίος διέταξε την προφυλάκισή του, με το δίκτυο ATV, μάλιστα, να μεταδίδει ότι «η υπόθεση αυτή δεν τελειώνει εδώ και θα υπάρξει συνέχεια». Διπλωματικές πηγές στην Αθήνα επεσήμαναν ότι η εξαφάνισή του Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα είχε δηλωθεί στην Ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα πριν από λίγες εβδομάδες, με την πρεσβεία να έχει θέσει επανειλημμένα και μετά επιτάσεως το ζήτημα στις τουρκικές αρχές, οι οποίες, όμως, ουδέποτε απάντησαν.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται το OPEN, από τις 20 Μαΐου μέχρι σήμερα έχουν γίνει 8 διαβήματα προς το τουρκικό ΥΠΕΞ και άλλες τουλάχιστον 20 ενέργειες προς τις τουρκικές αρχές για τον Έλληνα πολίτη. Έγινε επίσης καταγγελία στην Ε.Ε. για απαγωγή Ευρωπαίου πολίτη στην Τουρκία. Ο επιχειρηματίας ζει εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα νότια προάστια της Αττικής.

Όπως τονίζουν οι συγγενείς του, ο Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα συνεργάζεται με λατομείο στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ τα τελευταία χρόνια επέκτεινε τις δραστηριότητές του, εισάγοντας χαλιά από την Τουρκία. Πριν από 35 ημέρες ταξίδεψε με άλλους Έλληνες επιχειρηματίες στη γειτονική χώρα, προκειμένου να επισκεφθεί έκθεση χαλιών και να συνάψει εμπορικές συμφωνίες. Έκτοτε η οικογένειά του έχει χάσει τα ίχνη του.

Συνελήφθη στις 19 Μαΐου

Κατά τις πληροφορίες που μετέδωσε η ανταποκρίτρια του OPEN στην Τουρκία, ο Αμπάρα, φέρεται να συνελήφθη στις 19 Μαΐου στο Γκαζιαντέπ της Νοτιοανατολικής Τουρκίας. Είχε πάει εκεί με Έλληνα συνεργάτη του στην επαρχία αυτή της Τουρκίας για να αγοράσουν χαλιά. Εκεί τούς επιτέθηκε μία ομάδα ενόπλων με πολιτικά ρούχα και στη συνέχεια τον συνέλαβαν.

Τουρκικά δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι ο Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα είχε ως προκάλυψη επιχειρηματική δραστηριότητα και, κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του στην Τουρκία, έκανε συλλογή πληροφοριών για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, Σύρους πρόσφυγες και Γκιουλενιστές επιχειρηματίες που έχουν καταφύγει στην Ελλαδα. «Ο συλληφθείς συγκέντρωνε πληροφορίες για τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις κατά μήκος των συνόρων της χώρας και τις μετέφερε στην ΕΥΠ», υποστηρίζουν συγκεκριμένα τα τουρκικά ΜΜΕ.

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν το εν λόγω άτομο να συλλέγει, επίσης, πληροφορίες για Σύρους που ζουν στην Τουρκία, καθώς και για επιχειρηματίες που είναι εγκατεστημένοι στην Ελλάδα και υποστηρίζουν τον Φετουλάχ Γκιουλέν. Ο Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα ανακρίνεται από τις τουρκικές υπηρεσίες Πληροφοριών, μετέδωσε το NTV, επικαλούμενο διπλωματική πηγή.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This