«Παιχνίδια» με την τέταρτη δόση των εμβολίων

«Είναι για τους φοβιτσιάρηδες» λέει η Γκάγκα - Συνεχίζεται το θέατρο του παραλόγου

Must Read

Με την παραδοχή ότι δεν διαθέτει τα απαραίτητα επιστημονικά δεδομένα, η Επιτροπή Εμβολιασμών έδωσε το πράσινο «φως» για την τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού στους 30-59 ετών, μέσω ανακοίνωσης η οποία προκάλεσε χάος και μπέρδεμα στους πολίτες. 

Με τη σειρά τους, οι ιθύνοντες του υπουργείου Υγείας, παραδέχονται εμμέσως ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού, σε μια περίοδο που τα κρούσματα έχουν αυξηθεί ραγδαία μετά την άρση μέτρων, βασίζεται σε πολιτικές στοχεύσεις….

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, ανέφερε ότι «παραμένει ισχυρή η σύσταση να κάνουν το εμβόλιο οι μεγαλύτεροι σε ηλικία και όσοι έχουν προβλήματα υγείας, να φοράνε μάσκα σε καταστάσεις συγχρωτισμού. Αλλά δεν δίνονται οριζόντια μέτρα από την Επιτροπή για να φορούν όλοι μάσκα ή να κάνουν εμβόλιο όλοι».

Στη συνέχεια, η ίδια κλήθηκε να σχολιάζει την ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου, ο οποίος εμφανίστηκε αντίθετος με το άνοιγμα της πλατφόρμας των ραντεβού για εμβολιασμό των ηλικιών 30 και άνω, την ώρα που δεν υπάρχουν δεδομένα ότι η τέταρτη δόση θα προσφέρει κάποιος όφελος. Η Μίνα Γκάγκα επιχείρησε να απαντήσει για άλλη ερώτηση, σημειώνοντας ότι «Ο κ. Μόσιαλος είπε ότι δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα για τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού, όχι για τους ηλικιωμένους και τους ευάλωτους, γι’ αυτούς υπάρχουν, η σύσταση είναι να κάνουν την τέταρτη δόση». Στη συνέχεια η ίδια πρόσθεσε: «Για το γενικό πληθυσμό η Επιτροπή έδωσε το δικαίωμα αν κάποιος θέλει, να μπορεί να την κάνει».

Μάλιστα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας στην ερώτηση «με τι κριτήριο θα αποφασίσουν» να κάνουν το εμβόλιο την ώρα που δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα, η ίδια απάντησε ότι το κριτήριο είναι ο… φόβος! «Υπάρχουν άνθρωποι που φοβούνται, που λένε ότι αισθάνονται πιο ασφαλείς» δήλωσε με τους δημοσιογράφους να ρωτούν εκ νέου: «Υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα;»

Με αντιεπιστημονικό τρόπο, η κα. Γκάγκα η οποία είναι και γιατρός απάντησε: «Δεν υπάρχει κίνδυνος με επιπλέον δόση, δεν υπάρχουν παρενέργειες. Απλώς, δεν υπάρχει και ένδειξη, αυτό λέει η Επιτροπή. Αν θέλει κάποιος να το κάνει, να το κάνει».

Στην ερώτηση για το αν «προστατεύεται κάποιος ή δεν προστατεύεται;» η ίδια απάντησε με έμμεσος τρόπο ότι δεν υπάρχει κάποιο όφελος: «Η σύσταση είναι ότι όποιος έχει κάνει τρεις δόσεις εμβολίου και έχει νοσήσει δεν χρειάζεται να κάνει κάτι άλλο» είπε.

Ξεστοκάρισμα των παλιών εμβολίων

Την ίδια στιγμή, η κα Γκάγκα αποκάλυψε ότι η απάντηση για το άνοιγμα της τέταρτης δόσης, κρύβεται πιθανότατα στο… ξεστοκάρισμα. 

Σύμφωνα με την ίδια, το φθινόπωρο, έρχονται νέα εμβόλια: «Θα χρειαστεί μια προφυλακτική δόση το φθινόπωρο, εκεί πάνε τα δεδομένα. Ετοιμάζεται καινούργιο εμβόλιο που θα καλύπτει περισσότερα στελέχη, θα είναι πολυδύναμο. Περιμένουμε αυτές τις παραλαβές. Δεν έχουμε κάνει παραλαβές, “απομακρύναμε” αυτές του καλοκαιριού, είπαμε να παραλάβουμε όλα τα εμβόλια το φθινόπωρο, ώστε να έχουμε το καινούργιο».

«Η σύσταση της Επιτροπής είναι οι ευάλωτοι να κάνουν την τέταρτη δόση και ο γενικός πληθυσμός πιθανώς θα πάει σε προφυλακτική δόση το φθινόπωρο, όπως με τη γρίπη» συμπλήρωσε.




Δείτε επίσης:

Η (αναμενόμενη) παραδοχή Πλεύρη: Όχι μέτρα μέσα στο καλοκαίρι, ναι το φθινόπωρο!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This