Στο «κόκκινο» η πανδημία αλλά η κυβέρνηση κάνει τα «στραβά μάτια»!

Ειδικοί και επιστήμονες προειδοποιούν ότι σήμερα τα κρούσματα θα ξεπεράσουν τα 20.000!

Must Read

Δυσοίωνες φαίνεται πως είναι οι προβλέψεις για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει αφήσει τα πάντα ελεύθερα και χωρίς το ελάχιστο μέτρο προστασίαςτο οποίο θα μπορούσε να ήταν η διατήρηση της μάσκας στους εσωτερικούς χώρους.

Αυτό που προκαλεί έντονους προβληματισμούς είναι ότι, κυβέρνηση και ειδικοί μπορεί να μην πρότειναν σαν προστατευτικό μέτρο τη μάσκα, ωστόσο θεώρησαν ότι η πραγματοποίηση μίας τέταρτης δόσης εμβολίου για τους άνω των 30 ετών θα συγκρατούσε τους αυξητικούς ρυθμούς της πανδημίας!

Το «φράγμα» των 20.000 αναμένεται να σπάσει σήμερα, Τρίτη 28/6, ο αριθμός των κρουσμάτων, ενώ παράλληλα σημειώνεται και σημαντική αύξηση στις νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία. Η μεσοσταθμική αύξηση των κρουσμάτων ξεπέρασε το 60% των νέων διαγνώσεων κατά την τελευταία εβδομάδα, με τους επιστήμονες να κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου και να προειδοποιούν ότι, «αν δεν παρθούν νέα μέτρα θα βρεθεί η χώρα μπροστά σε άλλη μία δύσκολη πανδημική συγκυρία». Μάλιστα, σύμφωνα με όσα είπε ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης αναμένονται μέχρι τα μέσα του Ιουλίου περί τα 25.000 ημερήσια κρούσματα.

Από την πλευρά του, ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης επισημαίνει ότι, η αύξηση στη ζήτηση απλών κλινών Covid-19 στα νοσοκομεία βρίσκεται στο 44%, ενώ η αύξηση στην κάλυψη των κλινών ΜΕΘ Covid-19 «είναι ήπια και δεν ξεπερνά το 3%». «Προς το παρόν δεν έχουμε δει σημαντική πίεση στις ΜΕΘ αν και η αύξηση στις διαγνώσεις είναι παρούσα τουλάχιστον 2 εβδομάδες. Η κινητική και δυναμική στις διασωληνώσεις εντός αυτής της εβδομάδας θα είναι και ο σημαντικότερος προγνωστικός δείκτης. Το βασικό σενάριο πρόβλεψης για την θερινή έξαρση παραμένει σε κορύφωση μέχρι τις 10 Ιουλίου που θα κυμανθεί στο επίπεδο των 20.000 διαγνώσεων (7-ήμερος μέσος όρος)» τόνισε.

Εφιαλτικές προβλέψεις Τζανάκη και Καπραβέλου

«Στις αιχμές του πανδημικού κύματος, τα κρούσματα ενδέχεται να φτάσουν 30.000», ανέφερε με νόημα ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, ενώ επισήμανε ότι μεταξύ 17.000 και 22.000 κρούσματα κορωνοϊού «δείχνουν» για σήμερα τα μοντέλα του καθηγητή. «15 Ιουλίου θα έχουμε ανοδική πορεία. Εάν ακολουθήσουμε το μύτιλο Πορτογαλίας που μας ‘’μοιάζει’’ πάρα πολύ και κοινωνικά και η εποχή και τουριστικά και μετρήσουμε σωστά τα κροτήματα, κάνουμε τα τεστ, πιθανότατα θα φτάσουμε στο ύψος που ήταν τουλάχιστον η Όμικρον 2», 20.000 με 30,000 κρούσματα στις αιχμές», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, και ο Νίκος Καπραβέλος αναφέρθηκε στην αναζωπύρωση της πανδημίας στη χώρα μας, προειδοποιώντας ότι πρέπει άμεσα να ληφθούν νέα μέτρα.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This