Γιάννης Οικονόμου για Turkagean: «Θα υπάρξει άμεσα προσφυγή της Ελλάδας»

Αναμένεται απάντηση από την Αθήνα

Must Read

Η Αρμόδια Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έκανε δεκτό το αίτημα της Τουρκίας να κατοχυρώσει τη χρήση της ονομασίας «Turkaegean» για την τουριστική της καμπάνια.

Σήμερα το πρωί ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ξεκαθάρισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι δεν πρόκειται για αναγνώριση από την ΕΕ αλλά από ιδιωτική εταιρεία.

«Είναι μια αθέμιτη εμπορική πρακτική και θα υπάρξει άμεσα προσφυγή της Ελλάδας», στην Αρχή που δίνει τις συγκεκριμένες διαπιστεύσεις, όπως εξήγησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Η Τουρκία προσπαθώντας να οικειοποιηθεί το όνομα «Αιγαίο», επιδιώκει να καθιερώσει το όνομα «τουρκικό Αιγαίο», για τις διακοπές των τουριστών στις μικρασιατικές ακτές.

Τα παράλια της γείτονος περιλαμβάνουν περιοχές με πλούσια ελληνική ιστορία όπως, η Σμύρνη, η Έφεσος, το Αϊβαλί και η Πέργαμος.

Μέχρι σήμερα η επικρατούσα ονομασία της ήταν «Περιφέρεια του Αιγαίου». Πλέον όμως χρησιμοποιείται ο όρος «Turkaegean».

Β. Κικίλιας: Η Ελλάδα θα κινηθεί νομικά

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, απάντησε για το τι προτίθεται να κάνει η Ελλάδα στην απόπειρα της Τουρκίας να κατοχυρώσει στην ΕΕ τον όρο «Τουρκικό Αιγαίο – Turkaegean». Ο κ. Κικίλιας δήλωσε ότι «η Ελλάδα θα κινηθεί νομικά και θα προσβάλει αυτή τη διαδικασία».

Εξήγησε ότι η Ελλάδα θα κινηθεί νομικά και στα ευρωπαϊκά fora εκτός της Αμερικής που απέρριψε σχετικό αίτημα των Τούρκων για την κατοχύρωση του όρου ως εμπορικού σήματος.




Διαβάστε ακόμη: Ευρωπαϊκή επιτροπή δέχτηκε το «Turkaegean» για τουριστικούς σκοπούς!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This