Φωτιά στην Αχαϊα: Η μαρτυρία βοσκού για έκρηξη και η δραματική επιχείρηση διάσωσης για οικογένεια

Μόλις άκουσε την έκρηξη εμφανίστηκαν καπνοί

Must Read

Συναγερμός σήμανε στο Κεφαλόβρυσο Αχαΐας,  όταν εχθές ξέσπασε φωτιά. Δραματική είναι η κατάθεση ενός βοσκού που έζησε τα δραματικά γεγονότα. 

Η πυρκαγιά πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή. Κάηκε δασική εκταση που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τον αρχαιολογικό χώρο, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο πολιτικής προστασίας Δυτικής Αχαΐας, Κώστα Ταπεινό.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πελοπόννησος της Δευτέρας», βοσκός φέρεται να καταμαρτυρά πως πριν την πρόκληση της φωτιάς στο συγκεκριμένο σημείο, ακούστηκε έκρηξη και μετά είδε πυκνούς καπνούς. Οι φλόγες κινήθηκαν απειλητικά προς το χωριό Πόρτες, ωστόσο η άμεση επέμβαση επίγειων και εναέριων πυροσβεστικών δυνάμεων απέτρεψαν τα χειρότερα, ενώ επιχείρηση απεγκλωβισμού στήθηκε για οικογένεια και βοσκό, που εγκλωβίστηκαν σε δασική περιοχή.

Σημειώνεται πως η πυρκαγιά «πέρασε» τα όρια των Νομών Ηλείας – Αχαΐας κατευθυνόμενη στο χωριό Βάλβη – κοντά στο φράγμα του Πηνειού – όπου και αποφασίστηκε προληπτική εκκένωση. Αποκαλυπτικό είναι το φωτογραφικό υλικό του pelop.gr.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This