Κοινωνικός τουρισμός 2022: Πώς θα παραλάβετε τα voucher

Ποια βήματα πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι

Must Read

Από σήμερα, Τρίτη 5 Ιουλίου, οι κληρωθέντες δικαιούχοι των προγραμμάτων Κοινωνικού Τουρισμού της Αγροτικής Εστίας του ΟΠΕΚΑ πρέπει να ακολουθήσουν συγκεκριμένα βήματα για να παραλάβουν τα δελτία τους.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι είναι να προβούν εγκαίρως σε κράτηση δωματίου στο κατάλυμα της επιλογής τους, από το οποίο πρέπει οπωσδήποτε να λάβουν την επιβεβαίωση κράτησης (voucher). Μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής «Καταχώρηση κράτησης δωματίου» η οποία είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ καταχωρούν οι ίδιοι ή μέσω των ΚΕΠ τα στοιχεία της κράτησης δωματίου (κατάλυμα και ημερομηνίες διαμονής), σύμφωνα με την επιβεβαίωση κράτησης (Voucher).

Μετά την ηλεκτρονική καταχώρηση της κράτησης του δωματίου στην ηλεκτρονική εφαρμογή, μπορούν να προσέρχονται (από σήμερα) σε οποιοδήποτε ΚΕΠ, αφού όμως έχει παρέλθει χρονικό διάστημα περίπου 30 λεπτών από την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής κράτησης για να παραλάβουν τα δελτία τους.

Τι απαιτείται για την παραλαβή του δελτίου:

α) Αντίγραφο της αίτησης συμμετοχής του ή Οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισής (ΑΜΚΑ) του

β) Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας
Προσοχή:Oι κληρωθέντες δικαιούχοι των προγραμμάτων κοινωνικού – ιαματικού τουρισμού, εκδρομικού προγράμματος και θεάτρων, μπορούν να παραλαμβάνουν τα δελτία τους έως και 30/8/2022 από οποιοδήποτε ΚΕΠ της χώρας

Στους δικαιούχους του Κοινωνικού και Ιαματικού Τουρισμού παρέχεται η δυνατότητα έκπτωσης από εταιρείες Μαζικών Μέσων Μεταφοράς για τις μετακινήσεις τους, για το διάστημα των 6ημερων διακοπών τους. Η έκπτωση πραγματοποιείται με την επίδειξη του δελτίου της αστυνομικής ταυτότητας τους και του δελτίου κοινωνικού ή ιαματικού τουρισμού.

Στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ στο πεδίο Αγροτική Εστία – Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες www.opeka.gr/agrotiki–estia/ilektronikes–ypiresies έχει αναρτηθεί ο κατάλογος των εταιρειών που προσφέρουν την έκπτωση, με τα στοιχεία επικοινωνίας , προκειμένου να επικοινωνούν οι δικαιούχοι με τα γραφεία έκδοσης των εισιτηρίων, την χρονική διάρκεια ισχύος και το ποσοστό της έκπτωσης .

Οι δικαιούχοι του κοινωνικού και ιαματικού τουρισμού, οι οποίοι θα επιλέξουν να προβούν σε χρήση των δελτίων τους σε συμβεβλημένα με τον ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ τουριστικά καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας θα μπορούν να κάνουν διακοπές μέχρι και 11 ημέρες (10 διανυκτερεύσεις).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This