Καπραβέλος: «Κακώς υπήρξε τόση χαλάρωση» – Σκέψεις για επαναφορά της μάσκας κατόπιν εορτής

Επιδείνωση των σκληρών δεικτών της πανδημίας

Must Read

Μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, των εισαγωγών στα νοσοκομεία αλλά και την ραγδαία άνοδο των θανάτων, οι οποίοι μέσα σε δυο εβδομάδες αυξήθηκαν κατά 85%, ανοίγει η συζήτηση για επαναφορά της μάσκας.

Ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας στον ΕΡΤ, αναφέρθηκε στους κινδύνους της Όμικρον 4 και Όμικρον 5 που κυριαρχεί αυτή την ώρα στην χώρα μας.

Αρχίζουν να επηρεάζονται οι σκληροί δείκτες της πανδημίας 

Ο κ. Καπραβέλος ανέφερε πως η κατάσταση στα νοσοκομεία δυσχεραίνει, καθώς ο αριθμός των διασωληνωμένων έγινε τριψήφιος και οι θάνατοι για δεύτερη φορά το τελευταίο διάστημα είναι πάνω από είκοσι. Γεγονός που όπως είπε σημαίνει ότι «αρχίζουν και επηρεάζονται οι σκληροί δείκτες της πανδημίας. Αυτή η διασπορά του ιού μπορεί να μην δώσει τρομακτικές συνέπειες γιατί είναι καλοκαίρι».

Ο διευθυντής της ΜΕΘ στο Παπανικολάου, επεσήμανε ότι η Πολιτεία πρέπει να δώσει το σήμα «τέρμα στη χαλάρωση» και να γίνει μια επανεξέταση του θέματος. Αναφορικά με την χορήγηση της τέταρτης αναμνηστικής δόσης και ποιους αφορά ο κ. Καπραβέλος υποστήριξε ότι «η 4η ενισχυτική δόση στους άνω των 60 είναι απαραίτητη».

Παράλληλα τόνισε ότι η μεγάλη διασπορά του ιού οφείλεται στην χαλάρωση των μέτρων, ενώ τόνισε ότι η νέα παραλλαγή προσβάλει το κατώτερο αναπνευστικό των ασθενών. 




Επαναφορά της μάσκας 

Σκέψεις για να γίνει ξανά υποχρεωτική η χρήση μάσκας, κάνουν τώρα οι αρμόδιοι, όπως αναφέρει ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου μιλώντας για τη νέα έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν θα ληφθεί κανένα μέτρο εάν δούμε ότι αυτό δεν τηρείται. Δεν θα αφήσουμε την κατάσταση ανεξέλεγκτη, διότι ξέρετε, δεν είναι μόνο το αν θα γεμίσουν ή δε θα γεμίσουν τα νοσοκομεία και οι εντατικές. Είναι το θέμα ανθρώπινων απωλειών (…) και είναι επίσης η αναστάτωση που προέρχεται στην κοινωνική και οικονομική ζωή από τους ανθρώπους που νοσούν», τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος στον ΣΚΑΪ.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών συνέχισε λέγοντας ότι «είναι και λίγο προφανές… Εγώ δεν καταλαβαίνω τον άνθρωπο που μπαίνει σε ένα αεροπλάνο που είναι ασφυκτικά γεμάτο και δε φορά μάσκα τι μπορεί να σκέφτεται εκείνη την ώρα», πρόσθεσε.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This