Το Υπουργείο Υγείας στέλνει αντιικά φάρμακα στα νησιά που παρουσιάζουν έξαρση κρουσμάτων Covid-19

Μύκονος, Μήλος, Ίος, Πάτμος και Κρήτη πρώτες στη λίστα...

Must Read

Την ώρα που «ειδικοί» δηλώνουν πως δεν ανησυχεί τους κυβερνώντες η έξαρση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στην χώρα και κυρίως στις τουριστικές περιοχές, το Υπουργείο Υγείας έρχεται να τούς διαψεύσει, μέσω της απόφασής του να αποστείλει εκτάκτως ικανή ποσότητα αντιικών φαρμάκων για την Covid-19 σε νησιά.

Τα νησιά, εξάλλου, είναι οι περιοχές με τη μεγαλύτερη επιβάρυνση και εκεί όπου ο κορωνοϊός «οργιάζει», σύμφωνα και με τη χθεσινή ανακοίνωση του προέδρου, Θεοκλή Ζαούτη, και του αντιπρόεδρου, Δημήτρη Παρασκευή, στην έκτακτη ενημέρωση του ΕΟΔΥ για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, οι οποίοι κατονόμασαν τα νησιά που βρίσκονται «στο κόκκινο». Όπως αναφέρει το iatropedia.gr, η μεγαλύτερη έξαρση κρουσμάτων καταγράφεται στα νησιά του Ιονίου, στα νησιά του νοτίου Αιγαίου, την Κρήτη και, φυσικά, στην Αττική απ’ όπου και ξεκινά η συντριπτική πλειοψηφία των ταξιδιωτών, με τον κ. Παρασκευή να τονίζει πως υπάρχει συνεχόμενη αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων, με τα ενεργά περιστατικά στην ομάδα 18-24 ετών να υπολογίζονται σε 150.000 – 200.000.

Ως εκ τούτου, το υπουργείο Υγείας προχωρά στην εφαρμογή νέου σχεδίου για την αντιμετώπιση των αυξημένων περιστατικών με λοίμωξη Covid-19, προκειμένου να περιοριστούν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία που επιβαρύνουν το σύστημα Υγείας. Ο σχεδιασμός, σύμφωνα με την «Καθημερινή», περιλαμβάνει δύο σκέλη:

  • εκτέλεση συνταγών για αντιικά φάρμακα από τα φαρμακεία των νοσοκομείων του ΕΣΥ σε συγκεκριμένο ωράριο, καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού
  • αποστολή των σκευασμάτων σε Κέντρα Υγείας νησιών με μεγάλη τουριστική κίνηση και επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο

Ανάμεσα στα νησιά, στα οποία θα αποσταλούν κατά προτεραιότητα αντιιικά φάρμακα, συγκαταλέγεται η Μύκονος, η Μήλος, η Ίος και η Πάτμος.

Είναι αποδεδειγμένο πλέον πως η χορήγηση αντιικής θεραπείας σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού έχει αποδειχθεί σωτήρια για την αποτροπή της εισαγωγής στο νοσοκομείο και τις ΜΕΘ, ένας δείκτης πίεσης που εάν εκτραπεί οδηγεί συνήθως στη λήψη μέτρων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This