Ενοχλούνται οι Τούρκοι με τα όπλα των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη

Μας κατηγορούν για... επιθετικά βήματα στους εξοπλισμούς

Must Read

Με απίστευτο θράσος συνεχίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ και διάφοροι περίεργοι… απόστρατοι του τουρκικού στρατού να προσπαθούν να παρουσιάσουν ως «επιθετικές κινήσεις» της χώρας μας ακόμη και τις μεταφορές αμερικανικού στρατιωτικού υλικού στην Αλεξανδρούπολη και τη θωράκιση των νησιών μας από τις υπερπτήσεις τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όσα ο Τούρκος δημοσιογράφος Τουνά Οζτούντς ανέφερε σε κανάλι της γείτονος σχετικά με τα αντι-drone συστήματα που έχουν εγκατασταθεί σε κάποια νησιά. «Η Ελλάδα, που κάνει πολύ επιθετικά βήματα στο θέμα του εξοπλισμού των νησιών, προσπαθεί να πάρει μέτρα κατά της πιθανής στρατιωτικής επέμβασης από την πλευρά της Τουρκίας ή της επιχειρησιακής ενεργοποίησης της». Σύμφωνα δηλαδή με τη λογική του Τούρκου δημοσιογράφου, να προστατεύουμε τα νησιά μας από τις υπερπτήσεις των τουρκικών drones, να προετοιμαζόμαστε για άμυνα από οποιαδήποτε επιβουλή είναι… επιθετικό βήμα.

Δεν είναι, όμως, μόνο τα νησιά που ενοχλούν τους Τούρκους. Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ», σε άρθρο με τίτλο «Νέα συσσώρευση οπλισμού στην Αλεξανδρούπολη», αναφέρθηκε στον πρόσφατο ελλιμενισμό του γιγαντιαίου αμερικανικού μεταγωγικού πλοίου «ARC Endurance» στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου ξεφόρτωσε περισσότερα από 2.500 στρατιωτικά οχήματα και εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων τανκς και οχημάτων μεταφοράς προσωπικού. Φιλοξένησε μάλιστα δηλώσεις του απόστρατου ταξίαρχου Φαχρί Φρενέλ, ο οποίος σχολίασε την έντονη δραστηριοποίηση των ΗΠΑ στην Ελλάδα. «Οι Αμερικανοί δίνουν το μήνυμα πως θα προστατεύσουν την Ελλάδα από την Τουρκία με τις βάσεις και τον εξοπλισμό που εγκατέστησαν εκεί» δήλωσε ο Φρενέλ.

Ολοκληρώνοντας το ρεσιτάλ προκλητικότητας ο Τούρκος απόστρατος επεσήμανε πως μια στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας κατά της Ελλάδας στη Θράκη δεν θα είχε νόημα, λόγω της στενότητας του χώρου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This