Ο Βρετανός που φυλακίστηκε άδικα ως βιαστής της κόρης του, ξεσπά κατά της ΕΛ.ΑΣ.: «Έσπαγαν πλάκα μαζί μας»

«Δεν θέλω να ξανάρθω ποτέ στην Ελλάδα»

Must Read

Με την ελληνική αστυνομία, αλλά και… ολόκληρη την Ελλάδα τα έβαλε ο 62χρονος Βρετανός τουρίστας, ο οποίος βρέθηκε για σύντομο χρονικό διάστημα στις φυλακές Τρίπολης, έχοντας συλληφθεί με την κατηγορία ότι βίασε την 34χρονη κόρη του, με την οποία ήρθαν παρέα στη χώρα μας για διακοπές στα Μάλια της Κρήτης, αλλά, τελικά αποφυλακίστηκε, καθώς αποδείχθηκε πως ήταν αθώος.

Από τη στιγμή που η 34χρονη κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού, οι Έλληνες αστυνομικοί «το είδαν σαν μια υπόθεση με μεθυσμένους Βρετανούς που είναι διακοπές και δεν συμπεριφέρονται φρόνιμα. Θέλω να ξέρουν οι συμπατριώτες μου ότι θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στην Ελλάδα, καθώς το σύστημα δικαιοσύνης και η αστυνομία δεν θα τους προστατεύσουν», υποστηρίζει ο 62χρονος σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Mail Online.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν οι αστυνομικοί είδαν το υλικό από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, αμέσως αποφάσισαν ότι ήταν ένοχος. «Όλοι οι αστυνομικοί στο τμήμα, έβλεπαν το υλικό και γελούσαν, σαν να επρόκειτο για τηλεοπτικό σόου. Ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκαν την υπόθεση ήταν απεχθής και είμαστε αποφασισμένοι να δικαιωθούμε. Δεν είναι μόνο η κόρη μου θύμα, αλλά κι εγώ. Θα ήθελα απαντήσεις στο γιατί μας συμπεριφέρθηκαν έτσι!», είπε ο 62χρονος.

Οι αστυνομικοί τού έδειξαν το υλικό από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης και τού ζήτησαν να τους εξηγήσει τι συνέβαινε. «Τους είπα ότι όλο αυτό ήταν αθώο, ήταν απλά ένας πατέρας που προσπαθούσε να βάλει τη μεθυσμένη κόρη του στο κρεβάτι της. Οι αστυνομικοί άρχισαν να μου φωνάζουν και να λένε ότι είμαι βιαστής. Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτά που άκουγα. Αγαπώ τόσο πολύ την κόρη μου, είμαι τόσο προστατευτικός μαζί της και δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα κατηγορηθώ για κάτι τόσο ειδεχθές. Είναι από τα χειρότερα πράγματα που μπορεί να ακούσει ένας πατέρας», συνέχισε.

«Δεν θα θέλω να ξανάρθω ποτέ στην Ελλάδα. Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψουν τον τρόμο που ζήσαμε εγώ κι η κόρη μου. Θέλουμε απλά να αποδοθεί Δικαιοσύνη και να επιστρέψουμε στις κανονικές μας ζωές», πρόσθεσε, αναφέροντας, πάντως, πως ο ίδιος και η κόρη του θα παραμείνουν για λίγο ακόμη στην Κρήτη, καθώς έχουν να διευθετήσουν κάποια ζητήματα και στη συνέχεια θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

«Η όλη εμπειρία ήταν μια κόλαση»

Αναφερόμενος, εξάλλου, στην εμπειρία του από τη σύλληψη και τη φυλάκισή του, ο 62χρονος σχολιάζει πως «η όλη εμπειρία ήταν μια κόλαση, ό,τι χειρότερο έχω ποτέ ζήσει. Με συνέτριψε και είμαι πολύ εξοργισμένος για το πώς συμπεριφέρθηκαν σε μένα και την κόρη μου». Πρόσθεσε δε ότι τις χειρότερες συνθήκες τις αντιμετώπισε σε ένα κέντρο κράτησης στην ηπειρωτική Ελλάδα, πριν από τη μεταγωγή του στις φυλακές της Τρίπολης.

Σύμφωνα τέλος με τη Mail Online, από την ΕΛ.ΑΣ. ισχυρίζονται ότι η έρευνα για την υπόθεση βιασμού της 34χρονης βρίσκεται σε εξέλιξη, ωστόσο, φέρονται να ανέφεραν ότι δεν μπορούν να παρέχουν περισσότερες πληροφορίες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This