Διακοπές για συνταξιούχους: 25.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού

Αφορά σε δικαιούχους eEΦΚΑ - πρώην ΟΑΕΕ

Must Read

Αρχίζει σήμερα η υποβολή των αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού που απευθύνεται αποκλειστικά σε συνταξιούχους ελεύθερους επαγγελματίες.

Με προϋπολογισμό 3.000.000 ευρώ, το πρόγραμμα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης θα μοιράσει 25.000 επιταγές, με στόχο την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού. Το σύστημα επιλογής των δικαιούχων βασίζεται σε μοριοδότηση που προκύπτει από συγκεκριμένα οικονομικά και οικογενειακά κριτήρια.

Οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους και έως τις 18 Ιουλίου. Συγκεκριμένα, σήμερα μπορούν να κάνουν αίτηση οι δικαιούχοι με ΑΦΜ που λήγει σε 1 ή 2, αύριο όσοι διαθέτουν ΑΦΜ που λήγει σε 3 ή 4, την Παρασκευή τα ΑΦΜ με λήγοντα το 5 ή το 6, το Σάββατο όσα λήγουν σε 7 ή 8, ενώ την Κυριακή τα ΑΦΜ που λήγουν σε 9 ή 0. Τη Δευτέρα 18 Ιουλίου η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοικτή έως τα μεσάνυχτα για όλα τα ψηφία ΑΦΜ. Δικαιούχοι του προγράμματος είναι συνταξιούχοι του e-ΕΦΚΑ – πρώην ΟΑΕΕ που έχουν καταβάλει την αντίστοιχη εισφορά ύψους 1 ευρώ για τη συγκεκριμένη παροχή κατά τον μήνα Ιούνιο 2022.

Οι ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως έξι διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που θα επιλέξουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο, καταβάλλοντας μικρή ιδιωτική συμμετοχή. Ειδικά για καταλύματα στις νήσους Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στον νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις, και στα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Αννας της Β. Εύβοιας και της νήσου Σάμου έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν.

Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα, επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Οι επιδοτήσεις κυμαίνονται από 73% έως και 96% ανάλογα με την κατηγορία του καταλύματος, με τη συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων να ανέρχεται σε 25%. Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων δικαιούχων θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/programmata-koinonikou-tourismou-gia-suntaxioukhous-eephka-proen-oaee.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This