Χαλκιδική: Η «μαφία του λουκουμά» – Εκβιασμοί, συλλήψεις και όπλα για να ελέγχουν τις παραλίες

Έβγαζαν όπλα για να ελέγχουν τις παραλίες και να πωλούν λουκουμάδες

Must Read

Συνολικά 12 άτομα ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν στη Χαλκιδική, καθώς εμπλέκονται σε περιπτώσεις εκβίασης, εμπορίας ανθρώπων και άλλων αδικημάτων.

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 12 συνολικά ατόμων ηλικίας 17 έως 52 ετών για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, εκβίασης, εμπορίας ανθρώπων, παράβασης Νομοθεσίας που αφορά στην πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και παράβασης του Νόμου περί όπλων. Πρόκειται για 39χρονο διευθύνοντα εγκληματικής ομάδας και τέσσερα μέλη της ομάδας, καθώς και επτά ακόμα, κατά περίπτωση, συνεργούς του 39χρονου.

Οι λουκουμάδες 

Ο 39χρονος είχε συγκροτήσει και διεύθυνε εγκληματική ομάδα, μέλη της οποίας αποτελούσαν τέσσερις εκ των παραπάνω. Στο πλαίσιο της παράνομης δράσης της ομάδας, εξανάγκαζε Αλβανούς να εργάζονται για λογαριασμό του ως πωλητές πρόχειρων γευμάτων (λουκουμάδων), άνευ άδειας αρμόδιας αρχής, σε 19 παραλίες στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής.

Διαπιστώθηκε ότι σε επτά τουλάχιστον περιπτώσεις, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας προέβησαν σε απειλές σε βάρος της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας, προκάλεσαν σωματικές βλάβες και χρησιμοποίησαν πυροβόλα όπλα σε βάρος έτερων πωλητών λουκουμάδων, ιδιοκτητών παράκτιων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και υπαλλήλων ιδιωτικών εταιρειών παροχής ασφαλείας (security).

Ο 39χρονος σε μία περίπτωση ανέλαβε την εκβιαστική διατήρηση παράνομα εισπραχθέντων ποσών από δύο ιδιοκτήτες κέντρων αισθητικής και αδυνατίσματος στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου οι τελευταίοι να διατηρήσουν στην κατοχή τους χρηματικό ποσό που απέσπασαν από πελάτισσα με πρόβλημα υγείας, ενώ με τον ίδιο τρόπο επιχείρησε να μεταβιβαστούν στους ανωτέρω ιδιοκτήτες της επιχείρησης δύο ακίνητα της ίδιας πελάτισσας. Επίσης, σε δύο ακόμη περιπτώσεις ανέλαβε την εκβιαστική είσπραξη ποσών για λογαριασμό έτερων ατόμων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This