Φωτιά στο Ρέθυμνο: Εκκενώνονται κι άλλοι οικισμοί – Τιτάνια μάχη με τις αναζωπυρώσεις

Must Read

Για δεύτερη ημέρα δίνουν τιτάνια μάχη με τις φλόγες οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Ρέθυμνο, με τις αναζωπυρώσεις να μην έχουν τέλος. Μάλιστα, έγιναν νέες εκκενώσεις οικισμών.

Οι προσπάθειες των επίγειων και εναέριων μέσων πυρόσβεσης με τη φωτιά επικεντρώνονται στα νότια, καθώς ένα μεγάλο πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε εξέλιξη με τη μορφή αναζωπυρώσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι φλόγες «ζωντάνεψαν» ανάμεσα στην περιοχή Μέλαμπες και την Αγία Γαλήνη, πλησιάζοντας απειλητικά τους οικισμούς Άγιος Γεώργιος και Σαχτούρια.

«Δώσαμε εντολή για εκκένωση του Αγίου Γεωργίου, αλλά και κάποιων σπιτιών που βρίσκονται μεμονωμένα στην ευρύτερη περιοχή», ανέφερε ο δήμαρχος του Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Ταταράκης.

Εναέριες και επίγειες δυνάμεις έχουν ριχτεί στη μάχη

Στα πύρινα μέτωπα νότια του Ρεθύμνου επιχειρεί ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής τόσο από το έδαφος όσο και από τον αέρα. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής, στην περιοχή του Ορνέ δίνουν μάχη με τις φλόγες 33 οχήματα με 120 πυροσβέστες, ενώ στο Ροδάκινο 22 άνδρες με 7 οχήματα.

Την ίδια ώρα, ρίψεις νερού πραγματοποιούν τουλάχιστον τέσσερα πυροσβεστικά ελικόπτερα. Παράλληλα, στα πύρινα μέτωπα παραμένουν δεκάδες εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες των ΟΤΑ, αλλά και αρκετοί κάτοικοι της περιοχής με δικά τους μέσα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This