Αποκαρδιωτική η εικόνα μετά την φωτιά στο Ρέθυμνο – Σε απελπισία οι κάτοικοι

Must Read

Σε ύφεση βρίσκονται τα μέτωπα της φωτιάς σε Κρύα Βρύση, Όρνε και Ροδάκινο στο Ρέθυμνο της Κρήτης. Στην ευρύτερη περιοχή της Κρύας Βρύσης παραμένουν 33 οχήματα με δύναμη 120 ανδρών ενώ στο Ροδάκινο εποπτεύουν τις εστίες 15 πυροσβέστες με δύναμη 6 οχημάτων.

Όλες οι δυνάμεις θα παραμείνουν στις πληγείσες περιοχές μέχρι να σταματήσουν να καπνίζουν δεδομένου ότι με την άνοδο έστω και μικρού κύματος αέρα μπορεί να ξεκινήσουν οι αναζωπυρώσεις.

Τα αποτελέσματα της πύρινης λαίλαπας

Σχεδόν 15.000 στρέμματα γης έγιναν στάχτη στο νότιο Ρέθυμνο. Η φωτιά, σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό, έκαψε χιλιάδες στρέμματα γης, ελαιώνες, μελίσσια και βοσκοτόπια.

Οι κάτοικοι που έδωσαν μάχη, με τα λάστιχα στα χέρια για να σώσουν τις περιουσίες τους, μιλούν για ολιγωρία του κρατικού μηχανισμού: «Δεν περίμενε κανείς να υπάρχει τέτοια φωτιά, υπάρχει ευθύνη, και πρέπει να πληρώσουν, υπάρχει ολιγωρία». Σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω κυματισμού και στροβιλισμού των ανέμων, τα καναντέρ δεν είχαν τη δυνατότητα να ανεφοδιαστούν.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Ταταράκης, κάνει λόγο για εμπρησμό: «Δύο εστίες ήταν και ταυτόχρονα σε δύο ώρες μπήκε και η άλλη εστία στο Ροδάκινο, στον Κόρακα. Υποψιαζόμαστε εμπρησμό αλλά αυτό θα το δείξει το ανακριτικό της πυροσβεστικής».

«Είμαστε απελπισμένοι από τις φωτιές του 2011 του 2015 και την τελευταία φωτιά που κατέκαψε το βιός μας» δήλωσαν ο Σίφης και ο Γιώργος Ποτάκης που όπως ανέφεραν πέρα από την αγροτική τους ενασχόληση και τα μελίσσια που διαθέτουν, κάνουν από δύο δουλειές ακόμη ο καθένας για να μπορέσουν να επιβιώσουν.

Κάτοικοι των πληγεισών περιοχών εξέφρασαν την επιτακτική ανάγκη που υπάρχει ώστε να δημιουργηθούν πυροσβεστικοί σταθμοί στις επικίνδυνες περιοχές όπως η Κρύα Βρύση, περιοχές όπου λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούν για μεγάλα χρονικά διαστήματα κατά τους θερινούς μήνες κάθε φωτιά εξελίσσεται σε απόλυτη καταστροφή για την οικονομία και το περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This