Πατέρας Άλκη Καμπανού: «Να γίνει η δίκη στην Αθήνα, δεν ζητάμε εκδίκηση, αλλά δικαιοσύνη»

Must Read

Το δικό του σχόλιο για την πρόταση της εισαγγελέως Πρωτοδικών προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, που παραπέμπει στο δικαστήριο για ανθρωποκτονία με δόλο από κοινού και τους 12 κατηγορούμενος της στυγερής δολοφονίας του Άλκη Καμπανού, έκανε ο πατέρας του, Αριστείδης Καμπανός, τονίζοντας πως σημασία έχει να ικανοποιηθεί το αίσθημα περί δικαίου της ελληνικής κοινωνίας!

«Ζητάμε δικαίωση για τη δολοφονία του παιδιού μας. Πιστεύω ότι η δικαιοσύνη γνωρίζει το καθήκον της και πράττει πάντα προς όφελος της ελληνική κοινωνίας, κάνοντας την δουλειά της», ανέφερε ο πατέρας του αδικοχαμένου Άλκη και συμπλήρωσε:

«Δεν έχει σημασία το πώς αισθάνομαι εγώ μετά την πρόταση της εισαγγελέως, αλλά σημασία έχει το πως θα ικανοποιηθεί το αίσθημα περί δικαίου της ελληνικής κοινωνίας. Δηλαδή, αν αποδοθεί δικαιοσύνη σε τέτοιου είδους ειδεχθή εγκλήματα, όπως είναι η δολοφονία του Άλκη».

Ο Αριστείδης Καμπανός συνέχισε λέγοντας: «Πιστεύω ότι η τιμωρία ενός εγκλήματος σημαίνει και αποτροπή. Αν οι εγκληματίες δεν τιμωρηθούν, θα παρουσιάζονται συνέχεια τέτοιου είδους φαινόμενα, τα οποία δυστυχώς μαστίζουν την ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια. Η τιμωρία σημαίνει και αποτροπή».

«Το δικαστήριο πρέπει να γίνει στην Αθήνα»

Παράλληλα, επανέλαβε το αίτημα της οικογένειας, που αφορά στον τόπο που πρέπει να γίνει η δίκη για την δολοφονία του άτυχου νέου. «Το δικαστήριο πρέπει να γίνει στην Αθήνα, καθώς, αυτό που ήθελα από την αρχή, είναι το γεγονός της δολοφονίας του Άλκη, της θυσίας του Άλκη, να μην αποτελέσει ένα γεγονός καινούργιας διχόνοιας και μίσους», υπογράμμισε ο πατέρας του Άλκη, εξηγώντας πως αν θα γίνει στη Θεσσαλονίκη δεν του εγγυάται κανένας ότι δεν θα βρεθούν κάποιοι «θερμοκέφαλοι» να συνεχίσουν τον κύκλο της βίας, μέσα στην ίδια πόλη, μεταξύ των οπαδών της μιας ή της άλλης ομάδας.

«Για αυτό πιστεύω ότι η Αθήνα είναι ένας καλός τόπος για να διεξαχθεί η δίκη, έτσι ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη», κατέληξε, κάνοντας σαφές για ακόμη μία φορά ότι η οικογένεια δεν ζητάει εκδίκηση αλλά δικαιοσύνη, η οποία θα αποδοθεί με την τιμωρία των δραστών.

Στο εδώλιο οι 12 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη

Νωρίτερα, την παραπομπή σε δίκη για ανθρωποκτονία με δόλο από κοινού, των 12 κατηγορουμένων για την δολοφονία του 19χρονου, πρότεινε η εισαγγελέας Πρωτοδικών προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Η εισαγγελέας προτείνει την παραπομπή ενός από τους κατηγορουμένους και για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος ενός φίλου του Άλκη ενώ για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους ζητάει να παραπεμφθούν για συνέργεια στο παραπάνω αδίκημα.

Σε βάρος των 12 που συνελήφθησαν για την δολοφονία του 19χρονου φοιτητή στη Θεσσαλονίκη, ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα και για άλλα αδικήματα.

Τέσσερις μήνες μετά την οπαδική επίθεση που προκάλεσε σοκ στην ελληνική κοινωνία, η 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης ολοκλήρωσε την έρευνα. Η ογκώδης δικογραφία που διαβιβάστηκε στην αρμόδια εισαγγελέα στις αρχές Ιουνίου περιλαμβάνει μαρτυρικές καταθέσεις, εξετάσεις DNA, άρσεις επικοινωνιών, οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες, ψηφιακή πραγματογνωμοσύνη κι άλλα αποδεικτικά στοιχεία.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση ο 19χρονος άφησε την τελευταία του πνοή από βαριά τραύματα στο κεφάλι και στο πόδι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This