Πεντέλη: Με το ζόρι βγήκε από το σπίτι 8 μηνών έγκυος – «Εγώ πεθαμένος να είμαι δεν φεύγω», έλεγε ηλικιωμένος

Δραματικές ιστορίες και καταγγελίες...

Must Read

Η τεράστια φωτιά που μαίνεται από χθες στη βορειοανατολική Αττική, στην ευρύτερη περιοχή της Πεντέλης, σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της, αφήνοντας πίσω της αποκαΐδια και κατεστραμμένες περιουσίες, με ανθρώπους απελπισμένους που κάνουν ό,τι μπορούν για να σώσουν ότι σώζεται.

Αρκετοί είναι αυτοί που δεν έφυγαν, ή που δεν ήθελαν να φύγουν και χρειάστηκε να απομακρυνθούν ακόμα και με το ζόρι. Είναι χαρακτηριστική η μαρτυρία μιας γυναίκας στον Alpha, η οποία είπε ότι ανάγκασαν την οκτώ μηνών έγκυο κόρη της να φύγει από το σπίτι της:

«Τη βγάλαμε με το ζόρι, τη βγάλαμε σιγά σιγά. Ευτυχώς είναι μικρή κοπέλα, είναι 8 μηνών έγκυος, έπαθε σοκ και τη βγάλαμε να μείνει στην Παλλήνη στον αδερφό της. Δεν ήθελε να φύγει από το σπίτι της αλλά τελικά πείστηκε. Ανοίξαμε την πόρτα, η σκεπή ήταν έτοιμη να πέσει, είχε λαμπαδιάσει. Εδώ φλεγόταν όλο αυτό (σ.σ. δείχνοντας προς τα πίσω). Και αν πάτε από εκεί, καίγεται και ένα σπίτι από την άλλη πλευρά, έχουν καεί κι άλλα σπίτια».




Ένας 86χρονος με δάκρυα στα μάτια είπε πως ήταν πολύ δύσκολη η χθεσινή νύχτα και αρνήθηκε να αφήσει το σπίτι του, το οποίο, όπως είπε έσωσε μόνος του, καθώς δεν υπήρχε κανένας…

«Πήρε φωτιά και τούς φώναζα για λίγο νερό γιατί δεν είχα… Τίποτα… Πήρα το 100 και μού έλεγαν ότι θα ειδοποιήσουν την Πυροσβεστική. Εγώ πεθαμένος να είμαι δεν φεύγω. Δεν εγκατέλειψα το σπίτι».




Άλλος κάτοικος της Παλλήνης, ευρισκόμενος μπροστά σε σπίτι που εκείνη την στιγμή καιγόταν, περιέγραψε: «Την Πυροσβεστική την έχουμε καλέσει από τις 3 να βοηθήσει, δεν έχει έρθει κανένας. Αυτό τώρα, το πρωί έχει πάρει … είπαν “έχουμε πολλές κλήσεις” -και τέσσερα βυτία του Δήμου είναι στο νεκροταφείο και κάθονται».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This