ΕΑΒ: 315 εργαζόμενοι δούλευαν στο ρεπό τους!

Η Επιθεωρήτρια Εργασίας μηνύει τον διευθύνοντα σύμβουλο

Must Read

Με πρόστιμο εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ απειλείται η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία από την Επιθεώρηση Εργασίας. Σκηνές απείρου κάλους στην ΕΑΒ με την διοίκηση να μην δίνει τα στοιχεία εκατοντάδων εργαζόμενων που δούλευαν κυριακάτικα!

Ο δε διευθύνων σύμβουλος Δημήτρης Παπακώστας απειλείται με μήνυση από την Επιθεωρήτρια Εργασίας η οποία τον καταγγέλλει εγγράφως υπογραμμίζοντας πως όσα λέει είναι «ανακριβή, ψευδή, αβάσιμα και κακοήθη και επιφυλάσσομαι να προβώ στις νόμιμες ενέργειές μου, κατ’ αυτών, με την άσκηση μήνυσης ενώπιον του αρμόδιου Ποινικού Δικαστηρίου».

Ο έλεγχος της Επιθεώρησης Εργασίας – τον οποίο ο Δ. Παπακώστας αποκαλεί «επίσκεψη» – έγινε την Κυριακή 17 Ιουλίου και όπως αναφέρει έγγραφο της Επιθεωρήτριας προς την ΕΑΒ, «διαπίστωσε ότι όλοι οι εργαζόμενοι βρέθηκαν να εργάζονται την ημέρα της ανάπαυσής τους (το ρεπό τους δηλαδή) και από τους 315 οι 87 δήλωσαν τα στοιχεία τους αλλά για τους υπόλοιπους 228 η Διοίκηση μολονότι της ζητήθηκαν εντόνως αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία τους»!

Υπογραμμίζεται ότι κλήθηκε και η Αστυνομία που έστειλε δύο αστυνομικούς από την Τανάγρα! Ακόμη βρέθηκαν 9 συνταξιούχοι να εργάζονται και να εμφανίζονται στον πίνακα προσωπικού πρόγραμμα εργασίας και είχαν προβεί στη νόμιμη διακοπή στον ΕΦΚΑ για την απασχόλησή τους.

Ύστερα από αυτά ζητήθηκαν από την ΕΑΒ γραπτές εξηγήσεις -για την παραβίαση της εβδομαδιαίας ανάπαυσης των μισθωτών.

«Η παραβίαση είναι υψηλή παράβαση με πρόστιμο ανά θιγόμενο (από 800 έως 950 ευρώ)», τονίζεται -για το ότι ενήργησε «παράνομα, καταχρηστικά και χωρίς να τηρεί της διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας και «εμπόδισε» με το να μην παραδίδει στον έλεγχο τα ονόματα όλων των εργαζόμενων την ημέρα της ανάπαυσής τους».

«Στην περίπτωση που δεν εφαρμόζετε ως εταιρεία ΕΑΒ ΑΕ διατάξεις του νόμου από την αρχή ως το τέλος αλλά «κατά το δοκούν» και προβάλλετε άλλη νομοθεσία «για τις διευκολύνσεις σας», η οποία όμως νομοθεσία δεν αφορά καθόλου την εξαρτημένη εργασία που προστατεύει το ΣΕΠΕ και η Επιθεώρηση Εργασίας Θήβας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This